Druskininkuose – žydėjimo sprogimas, lydimas šviesų meno refleksijų ir muzikos sintezės

Narcizų žydėjimo šventė – pati gražiausia pavasario šventė Druskininkuose. Triskart keitę šventės datą, pagaliau garsiai skelbiame – Druskininkai žydi! Šįmet pavasaris taip dosniai pažėrė savo kerus, kad milijoninė auksinių narcizų jūra Vijūnėlės parke visų grožiu išsiskleidė, nebelaukdama mėnesio pabaigos. Žydinčių narcizų laukais žmonės gėrisi jau dabar, tačiau įstabiausias žydėjimo sprogimas numatomas artėjantį savaitgalį, balandžio 12–14 dienomis, kai saulei nusileidus, žydinčius laukus užlies švytintys žvaigždžių ūkai, ir jie nušvis stulbinančiomis spalvomis.

Žydinčių narcizų fone galima surengti fantastiškas fotosesijas, joms žaismės ir gyvos skulptūros / Roberto Kisieliaus nuotrauka

Šventės datą pakoregavo netikėtai užplūdusi šiluma

Po šv. Velykų Druskininkų kultūros centro renginių organizatoriai, apsilankę narcizų laukuose, neteko žado: deivė Žemyna nusprendė smagiai papokštauti – gavę gerą dozę šilumos, narcizai ėmė gausiai krauti pumpurus ir skleistis. „Šios šventės data kasmet priklauso nuo oro sąlygų, tačiau daugiametė patirtis (tai jau 13-oji šventė) rodydavo, kad planuoti ją balandžio pabaigoje visai logiška, – sako apstulbę organizatoriai. – Tiesą sakant, dar niekada neteko šventės datos keisti triskart – iš pradžių planavome ją rengti balandžio paskutinį savaitgalį, vėliau, atsižvelgdami į orų prognozes, nukėlėme į artimesnį, o pamatę realų vaizdą, supratome, kad turime gerokai paskubėti.“

Tad Druskininkai Narcizų žydėjimo šventės pradžią skelbia balandžio 12 dieną, o kadangi kurortas visus metus švenčia 230-ąjį gimtadienį, negaili dovanų ir pratęsia šventę visai savaitei – iki pat balandžio 21-osios!

„Milijoninė žiedų jūra jau tapo pavasario simboliu ir Druskininkų vizitine kortele. Dėl šiltų orų gėlės jau išsiskleidė visu savo gražumu – kviečiame pamatyti šį įspūdingą reginį. Kadangi šiais metais Druskininkai švenčia 230-ąjį gimtadienį, Narcizų žydėjimo šventę švęsime kur kas ilgiau. Nuo balandžio 12 iki 20 dienos kiekvieną vakarą, nuo 21 iki 23 val. bus galima grožėtis įspūdingu naktiniu žiedų apšvietimu, o savaitgaliais papildomai laukia fotosesijos, koncertai, kelionės su gidais ir daug kitų pramogų. Kviečiame atvykti, mėgautis pavasariu ir kartu su mumis švęsti kurorto gimtadienį“, – sako Druskininkų savivaldybės meras Ričardas Malinauskas.

Nakties šviesų viražai tarp dangaus ir žemės

Šiuo laikotarpiu į kurortą gausiai plūstantys svečiai iš visos Lietuvos ir užsienio galės grožėtis įspūdingais laukais (o jie užima net 1, 44 ha!) – ne tik dieną – didžiausias siurprizas ir stulbinantis reginys žydinčiuose laukuose lankytojų lauks, jau sutemus.

Net devynis vakarus parko lankytojai galės panirti į dinamiškų šviesų meno refleksijų sukurtus vaizdinius, kuriuos lydės specialiai priderinta ambientinės muzikos magija.

Šviesos ir lazerių efektų kūrybiška integracija į natūralias parko erdves sujungs visus elementus į vientisą vizualią erdvę ir atskleis stulbinančią kurorto gamtos bei technologijų dermę.

Lazerių šviesų blyksniai pakvies į mistinę kelionę po skaitmeninį mišką, o efektingas spalvų žaismas sakurų žiedynuose ir auksinėse narcizų taurelėse bei užburianti muzika tarsi nukels į kitą dimensiją. Išsiskleis žydėjimo paslaptis.

Meno terapija ir kultūrinės patirtys dermėje su kurorto gamta

Gimtadienio dovanų lietus tęsiasi – net du savaitgalius kurortas dovanoja daugybę pramogų visai šeimai. Druskininkiečiams ir kurorto svečiams parengtas visas paketas veiklų, kviečiančių laisvalaikį Druskininkuose leisti aktyviai, pamankštinti kojas ar protą ir pasikrauti gerų emocijų. Bus ką veikti ir norintiems ramiai pamedituoti, ir išsiilgusiems aktyvaus judėjimo, ir kūrybiškiems mažiesiems, o ypatingai daug žavių akimirkų – asmenukių mėgėjams.

Tiesa, organizatoriai kreipiasi į pastaruosius su labai dideliu prašymu: mieli svečiai, narcizų žydėjimo grožis kuriamas tūkstančiams, todėl būkite supratingi ir nebriskite į narcizų pievos vidurį dėl vienos ar kitos nuotraukos. Išmindytos gėlės jau nebepakels savo trapių žiedynų!

Juolab, kad sukurti fantastiškas fotosesijas bus galima ir su tarsi iš 19 amžiaus atvykusiais puošniais ponais, ir su rožiniais flamingais, ir su gyvomis skulptūromis. Ypatinga dovana šventės svečiams – besisukanti 360° vaizdo asmenukių kamera gražiausius šventės vaizdus leis įamžinti išskirtiniu būdu ir jais pasidalinti. Kamerai aplink jus apsisukus 360° kampu, per minutę bus pagamintas kokybiškas 15 s vaizdo įrašas, visiškai paruoštas dalinimuisi įvairiuose socialiniuose tinkluose. Fone bus žydinčių narcizų laukai, o kad vaizdas būtų tobulas, bus labai svarbu kuo daugiau judėti, šokti, suktis ir šypsotis!

Savaitgalių vakarais Vijūnėlės parke skambės gyvos muzikos koncertai – nuo lengvo džiazo iki gurkšnelio meilės ir intymumo. Papasakoti daug įdomių istorijų ir paklaidžioti po žydintį kurortą jau pasirengę smalsių svečių labai pasiilgę kurorto gidai. Po pavasarišką kurortą pasivažinėti bus galima ir ekskursiniu Druskininkų traukinuku. Būtinai užsukite ir į kitas Druskininkų kultūros erdves, kurios siūlo platų kultūrinių patirčių spektrą – nuo tapybos darbų parodų iki neuroedukacijų.

Druskininkiečiai ir kurorto svečiai iš visos Lietuvos bei užsienio įspūdingais narcizų laukais galės grožėtis ne tik dieną, bet ir sutemus, kai juos užlies švytintys žvaigždžių ūkai, ir jie nušvis stulbinančiomis spalvomis / Roberto Kisieliaus nuotraukos

Meditacija, judėjimas ir gurmaniški skoniai

Rūpindamiesi, kad gamtos grožio oazėje paleistumėte jus slegiančią įtampą ir pajustumėte jausmų harmoniją, pakviesime į sakralaus bei intuityvaus garso maudynes narcizų apsuptyje – kosminę garsų kelionę ar lengvą meditaciją, skambant gongams. Dainuojančių kardų, vėjo varpelių, perkusinio lietaus garsai stipriomis savo vibracijomis užpildys erdvę ir kūną. Subtilūs dainuojančių dubenėlių obertonai bei krištolo dubenų skambesys grąžins ramybę.

Druskonio amfiteatre įsikurs pavasarinio pikniko zona, kurioje galėsite mėgautis gardžiais užkandžiais ir gėrimais, kol jūsų mažieji linksminsis vaikų pramogų erdvėje. Čia vyks gatvės cirko pasirodymai, moksliniai eksperimentai ir kūrybinės dirbtuvės vaikams. Tėveliai kartu su vaikais gyvų garsų dirbtuvėse keliaus į stebuklingą patyrimą ir mokysis išgirsti naujus sąskambius ir tylą.

Savaitgaliais lauks ne tik pavasariški narcizų žvaigždynai, bet ir nuotykiai populiariose šeimoms skirtose orientacinėse varžybose žydinčiuose Druskininkuose. Šįkart jos vyks … dviračiais! Tai bus nepaprasta kelionė po Druskininkus – lauks pačios įvairiausios misijos ir užduotys. Tereikia surinkti savo šeimos ar draugų komandą, išsirinkti tinkamą laiką ir registruotis žaidimui. Leiskite laisvalaikį aktyviai, pamankštinkite kojas, protą ir pasikraukite gerų emocijų. Jums – dviračių takai, kuriais keliaujant galima grožėtis nuostabia kurorto gamta, lauko treniruokliai, SPA paslaugos kūno atgaivai, gurmaniški patiekalai ir desertai išrankiausiems skoniams.

Mugėje dėmesį patrauks stirtos šviežutėlių pyragų, šimtalapių, šalta gira, šviežiai rūkyta žuvis, ūkininko lašinukai, kiti skanumynai. Amatininkai ir kiti auksarankiai pasirūpins, kad norintieji čia rastų kuo apsirengti, pasidabinti, papuošti namus ir sodybas.

Įkvėpti narcizų žydėjimo, pažadinkite polėkį ir praplėskite kultūrinę patirtį. Druskininkai žydi ir kvepia, tad nedelsdami planuokite kelionę!

Druskininkų kultūros centro informacija