Druskininkuose sužydės „Ratilio“ atliekamos dzūkiškos dainos

Rugpjūčio 30 d., tuoj po 12 val. Šv. Mišių Druskininkų Švč. Mergelės Marijos Škaplierinės bažnyčioje suskambės dzūkiškos melodijos. Į Dzūkiją praeinančiai vasarai pamojuoti atriedantis Vilniaus universiteto folkloro ansamblis „Ratilio“ kartu su savimi atsiveža dzūkiško folkloro gėrybių kraitelę, kurią įteiks druskininkiečiams ir kurorto svečiams.

„Vai žydėk žydėk“ – kiekvienam dzūkui linkės ratiliokai, dainuodami galingo skambesio pietryčių Lietuvos rugiapjūtės giesmes, jautrias vestuvines ir pavasario švenčių dainas. Svarbiausiu koncerto akcentu taps solistų pasirodymai, atskleisiantys ne tik dzūkiškų dainų grožį ir turtingumą, bet ir kiekvieno solisto atrastą savitą santykį su pasirinkta daina.

Naujajai ansamblio programai ypatingos dvasios suteiks autentiškas pietryčių Lietuvos patyrimas. Paskutinę rugpjūčio savaitę „Ratilio“ dalyviai viešės Puvočiuose, lankysis įvairiuose kituose Dzūkijos kampeliuose, plauks spindinčiomis Dainavos upėmis, pažins dzūkiškos tarmės ir dainavimo tradicijos subtilybes, todėl į koncerto erdvę žengs jau pajautę išskirtinį ir su niekuo nesupainiojamą etnografinio regiono pulsą.

Vilniaus universiteto folkloro ansamblis „Ratilio“ – seniausias Lietuvoje folkloro kolektyvas, puoselėjantis autentišką liaudies kultūrą ir ieškantis naujų tradicijos raiškos formų. Šio jaunatviško, veržlaus ir energingo folkloro ansamblio dalyviai – daugelio Vilniaus universiteto fakultetų studentai bei dėstytojai, atvykę į sostinę iš įvairiausių Lietuvos kampelių. „Ratilio“ ne tik aktyviai dalyvauja Lietuvos kultūros renginiuose bei festivaliuose, bet yra ir lietuvių kultūros ambasadorius užsienyje, dažnai vykstantis į gastroles bei pasirodantis tarptautiniuose folkloro festivaliuose.

Informaciją apie koncertą sekite „Ratilio“ Facebook paskyroje.