Druskininkuose – ledo skulptūrų festivalis M. K. Čiurlionio paveikslų tema

Druskininkai sausio mėnesio pabaigoje kvies pasigrožėti nuostabia ledo pasaka – sausio 26-27 dienomis čia bus organizuojamas įspūdingas ledo skulptūrų festivalis. Planuojama, kad tai bus dar vienas kasmetis tradicinis kurorto renginys.

Ledo skulptūras kurs ir puoš ornamentais profesionalūs menininkai iš viso pasaulio. Visus miesto gyventojus ir svečius stebins išskirtinės, iš ledo sukurtos magiškos skulptūros, kurios, sutemus, bus apšviestos ir sužėrės visu grožiu.

Sausio 26 d. visi susirinkusieji galės stebėti menininkų techninio pasiruošimo ir kūrybinio darbo pradžią, kitą dieną – kūrybinį procesą bei šio proceso rezultatus – ledo skulptūrų ekspozicijas, išdėstytas Druskininkų gydyklų parke. Pasakiškos, romantinės dvasios pripildytos skulptūros pakerės savo unikalumu.

Druskininkai – iškiliojo M. K. Čiurlionio miestas, jo kūrybos ir ramybės oazė, tad skulptūrose bus atskleisti menininko kūrybos momentai. Festivalio metu bus sukurta 12 didelių ledo skulptūrų M. K. Čiurlionio paveikslų ciklo „Zodiakas“ tema ir 14-a mažųjų skulptūrų M. K. Čiurlionio paveikslo „Pasaka. Karaliai“ tema.

Ledo skulptūrų ekspozicijomis bus galima grožėtis ir lankytis tol, kol gamtinės sąlygos joms leis išsilaikyti.

Kviečiame nepraleisti išskirtinės galimybės pasidžiaugti ledo misterija Druskininkuose!

Visus miesto gyventojus ir svečius stebins išskirtinės, iš ledo sukurtos magiškos skulptūros, kurios, sutemus, bus apšviestos ir sužėrės visu grožiu/„Ledo meistrai“ archyvo nuotrauka