Druskininkai vasarą pasitiko rokenrolo ritmu

Šiemet 225-ąjį gimtadienį švenčiantys Druskininkai vasarą pasitiko spalvinga Kurorto švente – visą praėjusį savaitgalį mieste karaliavo rokenrolas.

Trys scenos, daugiau kaip pusšimtis atlikėjų, teatralizuotos eitynės, amatų dirbinių ir kulinarijos mugė.

Kurorto šventės kulminacija tapo lazerių šou ir fejerverkai. Tris dienas trukusioje šventėje pramogų lietus susiliejo su tūkstančiais įsimintinų akimirkų, kurias papuošė įvairaus amžiaus ir įvairių skonių druskininkiečių bei kurorto svečių šypsenos.

Penktadienio pavakarę kurortą išjudino įspūdingos teatralizuotos eitynės, šiemet nugriaudėjusios rokenrolo ritmu/Laimos Rekevičienės nuotrauka

Druskininkų Kurorto šventė yra ne tik viena iš ryškiausių, bet ir labiausiai druskininkiečių bei kurorto svečių laukiamų renginių.

Penktadienio pavakarę kurortą išjudino įspūdingos teatralizuotos eitynės, šiemet nugriaudėjusios rokenrolo ritmu. Pasiruošimas šventinėms eitynėms kaskart suburia kūrybingus Druskininkų įmonių, įstaigų ir organizacijų kolektyvus dalintis idėjomis ir energija, išsiliejančia smagiais pasirodymais. „Net nesitikėjau, kad Druskininkuose tiek artistiškų žmonių, sugebančių pajausti ir laikmetį, ir nuotaiką“, – po šventės mintimis dalijosi Druskininkų kultūros centro direktorė Rimutė Viniarskaitė.

Kurorto šventės pirmosios dienos vakarą Pramogų aikštėje renginio dalyvius džiugino garsių muzikos žvaigždžių koncertai. Penktadienį Kurorto šventėje koncertavo atlikėjai Evita Cololo, Anatolijus ir grupė, Kristina Radžiukynaitė, Monika Marija, Lindyhop.lt šokėjų grupė.

Po koncerto surengta diskoteka. O vakare Druskonio ežero pakrantėje skambėjo gyvos muzikos projektas „Coldplay Tribut“, ten gausiai susirinkusią publiką sužavėjo atlikėjo Jurgio Didžiulio koncertas. Pirmąją šventės dieną vainikavo įspūdingas lazerių ir fejerverkų šou.

Antroji antroji ir trečioji šventės dienos buvo skirtos bendruomenės inicijuotiems renginiams, vaikų ir jaunimo, šeimos pramogoms.

Šeštadienis, antroji šventės diena, prasidėjo teniso dvejetų turnyru Druskininkų savivaldybės mero R. Malinausko taurei laimėti, jogos užsiėmimais K. Dineikos sveikatingumo parke bei šiaurietiško ėjimo žygiu. Vėliau Pramogų aikštėje žiūrovai rinkosi į šokių kolektyvo „Kryžačiok“ iš Baltarusijos koncertą.

Tarptautinę vaikų gynimo dieną, birželio 1-ąją, surengtas ir savaitę trukusios labdaros akcijos „Dalinkis vaikyste“ finalas. Visą praėjusią savaitę į Druskininkų savivaldybės viešąją biblioteką buvo kviečiami ir suaugusieji, ir vaikai, norintys padovanoti perskaitytas knygeles, žaislus Druskininkų ligoninės vaikų skyriuje besigydantiems mažiesiems pacientams bei Druskininkų dienos centro vaikams.

Perskaitytas knygeles ir žaisliukus akcijos dalyviai atnešė į linksmąjį traukinuką prie Druskonio ežero. Akcijos finalą vainikavo smagus ir spalvingas Druskininkų savivaldybės vaikų meno kolektyvų bei jaunųjų atlikėjų koncertas.

Šeštadienį šventės dalyviai linksminosi ir liaudiškos muzikos popietėje, surengtoje prie Druskonio ežero esančiame amfiteatre. Roko muzikos gerbėjai pasirinko klausytis jaunųjų vokalistų, pasirodžiusių festivalyje-konkurse „Rock in summer“.

M. K. Čiurlionio memorialiniame muziejuje svečiavosi M. K. Čiurlionio namų choras. Skambėjo harmonizuotos lietuvių liaudies melodijos ir dainos, choro vadovas M. Drūlia, pianistas – R. Zubovas.

Šeštadienio popietę į K. Dineikos sveikatingumo parką susirinko gausus būrys dainuojamosios poezijos gerbėjų mėgavosi gražia muzika, eilėmis ir išpuoselėta parko aplinka.

Vakaro koncerte gausiai susirinkusią įvairių kartų publiką išjudino grupė „Poliarizuoti stiklai“, publikos ovacijų sulaukė ir „Daddy Was a Milkman“ koncertas.

Sekmadienio renginių akcentai buvo skirti šeimai – žaidimai, edukacijos, mandalų spalvinimas, Burbulų šou.

Pramogų aikštėje švenčiančiuosius pradžiugino pramoginių šokių choreografijų festivalis „Šoku Tau“, subūręs kolektyvus iš Nemenčinės, Lazdijų, Kalvarijos Švenčionėlių, Raseinių, Kauno, Ukmergės, Vilniaus, Druskininkų.

Laimos Rekevičienės, Roberto Kisieliaus, Alvydo Lukoševičiaus nuotraukos