Druskininkai savaitgalį gyvens šokio ritmu

Visą savaitgalį Druskininkuose karaliaus šokiai. Druskininkietis šokių studijos „Dosado“ vadovas Povilas Lapinskas pirmą kartą čia organizuoja šokių festivalį „Druskininkai šokio ritmu“. Šokio sūkuryje besisuksiantys festivalio dalyviai džiugins ir žiūrovų akis. Šokių programą paįvairins Alytaus cirko atstovai, pilvo šokių šokėjos, dainas dovanos Viktorija Čaplikaitė ir Goda Debesiūnaitė.

Festivalio kulminacija – šeštadienio popietę organizuojamas finalinis 15-kos linijinių šokių pasirodymas Druskininkų širdyje kartu su miesto muzikiniu fontanu.

P. Lapinskas sako, kad šiemet rengiamas pirmasis šokių festivalis ateityje turėtų tapti tradiciniu. „Norėčiau Druskininkus padaryti šokančiu miestu. Dabar – pirmasis bandymas, bet jau pasistengėme, kad tai būtų tarptautinis renginys. Prijungsime ir kitų sporto šakų atstovus, kad programa būtų kuo įvairesnė bei patrauklesnė. Toks festivalis atveria puikias galimybes skleisti žinią apie miestą, skatinti turizmą, pritraukti į miestą kuo daugiau šokančių žmonių. Juk kas gali likti abejingas šokiui? Čia yra visos sąlygos, reikia tik kūrybingai išnaudoti Druskininkų erdves. Gal ateityje šokėjai nusidrieks per visą Vilniaus alėją? O šįkart stengsimės išnaudoti Gydyklų parke esantį muzikinį fontaną. Juo labiau, kad Lietuvoje tokios akcijos dar nebuvo. Būsime pirmieji šokėjai, kuriems „akomponuos“ šokantis ir grojantis fontanas“, – pasakojo Povilas.

Karantinas pakoregavo šiemečio festivalio idėją, atvyks dalyviai ne iš visų šalių, bet jų tikrai sulauksime iš visos Lietuvos: įvairių Vilniaus klubų atstovai, Molėtų, Kauno, Alytaus, Varėnos ir Druskininkų. Bus šokėjų ir iš Latvijos.

Taigi šokio mėgėjų jau penktadienio vakarą Pramogų aikštėje laukia vakaro atidarymo koncertas ir įspūdingas reginys – jie galės pamatyti 15-kos linijinių šokių kompozicijas.

Kaip sakė Povilas, šeštadienis bus skirtas moterims: „Stengiausi, kad moterys turėtų galimybę pažinti Druskininkus ir kurorto privalumus. Bus tikrai galima rasti įdomių veiklų, kurios visos – nemokamos!“.

Nuo devintos valandos ryto Vijūnėlės tvenkinio paplūdimyje laukia linijinių 15-kos šokių pasišokimas. 10.30 val. K. Dineikos sveikatingumo parke organizuojama jogos, o 14 val. – tabata treniruotė (su savimi turėti kilimėlį arba rankšluostį). 11.30 val. Druskonio ežero pakrantėje esančiame Amfiteatre bus galima išmėginti kangoo jumps. 15 val. Pramogų aikštėje visi bus pakviesti į gatvės šokių pamoką. Na, o 16 val. visi galės šokti drauge su muzikiniu fontanu.

„Už pagalbą, organizuojant renginį, dėkoju Druskininkų savivaldybei ir Kultūros centrui. Tikiuosi, kad šis festivalis bus didelė šventė visiems – ir šokantiems, ir tiems, kurie tik norės pasimėgauti šokėjų pasirodymais, ir tiems, kurie šoks kartu“, – sakė pirmojo linijinių šokių festivalio Druskininkuose organizatorius P. Lapinskas.

P. Lapinskas tikisi, kad pirmasis Druskininkų linijinių šokių festivalis bus didelė šventė visiems – ir šokantiems, ir tiems, kurie tik norės pasimėgauti šokėjų pasirodymais, ir tiems, kurie šoks kartu/Asmeninio archyvo nuotrauka

„Mano Druskininkai“ informacija