Druskininkai išpakavo Kalėdas ir prisuko Naujųjų metų valandas skaičiuojantį laikrodį

Druskininkams skaičiuojant paskutines tamsiausias metų dienas, kurorto gatvės, vitrinos, namų langai ir terasos, alėjos, parkai ir skvereliai pasipuošė šviesos instaliacijomis ir įvairiaspalviais žiburėliais. Balta sniego paklode uždengtas miestas paskleidė jaukią  šventės nuojautą – jau laukiame Kalėdų, ruošiamės pasitikti miesto svečius, pradedame skaičiuoti iki Kalėdų ir Naujųjų metų likusias dienas, valandas ir minutes. Kad švenčių laukimas taptų malonesnis, reikia įžiebti svarbiausią švenčių simbolį – pagrindinę miesto eglę, kurios laukėme visus metus.

Penktadienį pagrindinė Druskininkų Kalėdų eglė suspindo visomis savo spalvomis ir lazerių pašvaistėmis/Roberto Kisieliaus nuotrauka

Užsuko naują laikrodį

Laukėme, laukėme ir sulaukėme – praėjusį penktadienį Druskininkų gražuolė suspindo visomis savo spalvomis ir lazerių pašvaistėmis, o Druskininkai, Senelio Kalėdos, nykštukų, elfų ir mero Ričardo Malinausko padedami, ėmėsi išpakuoti Kalėdas ir užsukti Naujųjų metų valandas skaičiuojantį laikrodį.

Pramogų aikštėje susirinkę druskininkiečiai ir kurorto svečiai nekantriai laukę eglutės įžiebimo, turėjo galimybę pasivaikščioti po jaukų, šventėmis kvepiantį Kalėdų miestelį, įsikūrusį Pramogų aikštėje, suvalgyti maltiečių išvirtos gardžios sriubos ir paaukoti pinigėlių vienišiems senialiams.

Kadangi šių metų kurorto šventinis šūkis – „Išpakuok Kalėdas Druskininkuose“, tai ir eglutės įžiebimo šventės scenarijus glaudžiai su tuo siejosi – scenoje pasirodę elfai, nykštukai išpakavo didžiulę dovaną – šventės pradžią pramigusį Senelį Kalėdą.

Iš lovos šoktelėjęs Senelis mikliai ėmėsi darbo – pakvietė Laiko magistrą, specialiai į šventę atvykusį iš Latvijos, kartu su meru ir visais druskininkiečiais pakeisti senųjų metų laikrodį naujuoju, skaičiuojančiu Naujųjų metų dienas ir minutes bei įžiebti Druskininkų eglę. Žaliaskarę pavyko įžiebti ne iš pirmo kartą, ji jaukia šviesa ir lazerių ornamentais nušvito tik tada, kai aikštėje susirinkę druskininkiečiai ir kurorto svečiai savo mobiliųjų telefonų švieselėmis sušildė žiemos vakarą ir patvirtino labai laukiantys švenčių.

Veikia Kalėdų kino teatras

Prasidėjęs šventinis laikotarpis Druskininkuose žada daug malonių akimirkų. Savaitgalių vakarais nušvis didysis Pramogų aikštės ekranas ir atsidarys Kalėdų kino teatras. Vakaro istorijas seks Kalėdų Nykštukas, animacinių filmų herojai kvies leistis kartu į linksmus nuotykius, skambės vaizdo ir gyvos muzikos koncertai.

Keturis savaitgalius scenoje šventinius koncertus gyvai surengs jauni ir žavūs atlikėjai: vaikų popchoras „O lia lia vaikai“ džiugins žavinga ir linksma muzikine programa „O lia lia Kalėdos!“, scenoje liesis atlikėjos ir dainų autorės Justės Kraujelytės, atvirai besidalijančios savo jautriais išgyvenimais, melodingos dainos, švelnaus balso tembro romantiškasis Dainotas Varnas pirmąją Kalėdų dieną publikai atrinko pačius gražiausius ir kalėdinę dvasią atitinkančius kūrinius, dar negirdėtas autorines dainas atliks talentingasis Gebrasy.

Nušvito eglučių parkas

Gydyklų parke, aplink Druskininkų muzikinį fontaną naujomis spalvomis ir nežabota fantazija suspindėjo beveik septyniasdešimties originalių, verslo ir bendruomenės sukurtų kalėdinių eglučių parkas, kaip ir kasmet nustebinęs ypatingu kūrybiškumu ir netikėtais sprendimais.

Vakarais, laikantis rekomendacijų ir saugių atstumų, drauge su artimiausiais žmonėmis visiems smagu pasivaikščioti po spindinčias, šventiškai nuteikiančias ir melodingai skambančias miesto erdves.

Šįmet savo apdarą pakeitė ir muzikinis fontanas, kviečiantis nukeliauti į magišką veidrodžių karalystę.

Kalėdų eglės įžiebimo šventės akimirkos/Roberto Kisieliaus ir Justino Kygos nuotraukos. Daugiau renginio nuotraukų rasite „Facebook“ paskyroje „Mano Druskininkai“

Savaitgaliais – susitikimai su Seneliu Kalėda

Pramogų aikštėje tradiciškai įsikūrė Senelio Kalėdos rezidencija – RIMI parduotuvė maloniai priėmė į savo kaimynystę Senelį Kalėdą ir jo pagalbininkus. Taigi visi praeiviai tarsi pro padidinamąjį stiklą gali matyti paslaptingą ir magišką Senelio pasiruošimą didžiosioms šventėms. O Senelis Kalėda nekantriai laukia susitikimų su savo mažaisiais draugais, tik primena, kad vaikus lydintys tėveliai būtinai turėtų galimybių pasą – tai labai svarbus leidimas! Savaitgaliais ten vyks smagūs pokalbiai ir susitikimai su Seneliu Kalėda. Šalia Senelio Kalėdos rezidencijos įsikūrė jo pagalbininkai, kurie pamokys mažuosius pasigaminti įsegamą ženkliuką ar nusilipdyti molinę figūrėlę.

Didžiosios Kalėdų dirbtuvėlės šįmet įsikūrė Druskininkų amatų centre „Menų kalvė“. Čia – gausybė edukacinių užsiėmimų ir vaikams, ir suaugusiems. Profesionalūs dailininkai ir amatininkai mokys pasigaminti kalėdinius papuošimus iš molio, sukurti grafikos paveikslėlį ar dekupažo technika dekoruoti pasirinktą daiktą, pasigaminti žaisliukų eglutei iš pačių ištapyto šilko ar kitų medžiagų ir dar daug įdomių dalykų.

Ir, žinoma, tiesiog būtina nusifotografuoti su „gyvais“ žaislais, kuriuos sutiksite Pramogų aikštėje. Visi norintieji nusiųsti Seneliui Kalėdai laišką tai galės padaryti, suradę Pramogų aikštėje specialią pašto dėžutę

Šventės šiemet praplėtė savo geografiją, įtraukdamos į savo sūkurį naujas miesto erdves. Prie bažnyčios įsikūrė tradicinė prakartėlė su gyvomis avelėmis, kurią įprasmins liturginiai papročiai ir simboliai. Ten pat savo namelius pasistatė prekybininkai, kurie prekiauja įvairiais šventės atributais ir skanumynais.

Parengė Laimutis Genys