„Čiulbančios Velykos“ džiugia šiluma apgaubė visus, atvykusius jų švęsti į Druskininkus

Su jaukia pavasario šiluma, karštais saulės spinduliais, sugrįžusių paukščių trelėmis, džiaugsmingu klegesiu Druskininkai sutiko „Čiulbančias Velykas“. Gamta velykautojams šįkart buvo dosni, abi švenčių dienas švietė saulė, atėjęs tikras pavasaris provokavo išlįsti iš namų ir mėgautis šventės malonumais.

Per šv. Velykas mažųjų šventės dalyvių laukė daugybė pramogų ir smagių užsiėmimų / Roberto Kisieliaus nuotrauka

O šventinių pramogų Druskininkuose per Velykas tikrai netrūko, jų buvo pilnas Gydyklų parkas. Druskininkiečiai ir kurorto svečiai turėjo progą pamatyti milžiniškus, dviejų metrų aukščio kiaušinius, kuriuos kūrybingai išmargino žinomi Lietuvos menininkai.
Margučiai maloniai stebino ir dieną, apšviesti saulės spindulių, ir naktį – padabinti unikalia prožektorių šviesa, kurioje specialiais šviesą atspindinčiais dažais numarginti kiaušiniai įgaudavo naują pavidalą ir prasmę. Šie kiaušinai jau tampa išskirtiniu Druskininkų velykiniu atributu ir skiriamuoju šios pavasario šventės ženklu.

Druskininkų kultūros centro direktorės Rimutės Viniarskaitės teigimu, prie Velykų jaukumo daug prisidėjo ir kurorto bendruomenė, Gydyklų parko erdvėse sukūrusi unikalias grožybes.

„Pamažu mūsų bendruomenė, įstaigos, įmonės, privatus verslas įtvirtina tradiciją ne tik per Kalėdas, bet ir per Velykas sukurti ir pristatyti savo menines instaliacijas, dekoracijas. Ir šiemet per Velykas įstaigos, bendruomenės Gydyklų parke pristatė savo kūrybinius akcentus,“ – sakė R. Viniarskaitė.

Verslininkai pasirūpino ir kitomis šventės detalėmis. Mažuosius nudžiugino milžiniška panda, kuri oriai vaikštinėjo po Vilniaus alėją ir mielai bendravo su vaikais bei jų tėveliais.

O didžiausią staigmeną šventėms pateikė Grūto parkas – specialiai Pramogų aikštėje pastatytuose, M. K. Čiurlionio meno mokyklos mokinių žaismingai dekoruotuose nameliuose buvo apgyvendinti gyvi triušiai ir ožkytės. Nei vienas vaikas, atėjęs su tėveliais į aikštę, nepraleido progos pasimatyti su Velykų simboliais tapusiais ilgaausiais ir mielomis ožkytėmis. Vaikams buvo sudarytos sąlygos gyvūnėlius pamaitinti skanėstais – šviežiomis daržovėmis.

„Triušiai ir ožkytės tikrai buvo didžiausias džiaugsmas vaikams. Žinome, kad kai kurie vaikai, gyvenantys mieste, nėra matę gyvų triušių ar ožkų, todėl čia jie turėjo galimybę juos stebėti iš arti. Vaikai labai mėgsta maitinti gyvūnus, tačiau negalima jų maitinti bet kokiu maistu, todėl šalia gyvūnėlių namelių buvo galima nusipirkti gyvūnams tinkamo maisto – morkų, kopūstų, kitų daržovių. Buvo gera ir vaikams, kurie galėjo matyti morkas griaužiančius ilgaausius, ir gyvūnams, nes gavo teisingo maisto ir nebuvo alkani“, – pasakojo R. Viniarskaitė.

Velykas Druskininkuose šventusių žmonių laukė įvairūs atrakcionai, animatoriai, žaidimai ir kitos pramogos, džiugino vasaros sezoną atidaręs muzikuojantis fontanas. Abi švenčių dienas Gydyklų parkas buvo pilnas žmonių, daugelis jų šventėmis mėgavosi su savo atžalomis, draugais, bičiuliais, giminaičiais.

Druskininkai dar kartą įrodė, jog čia gera visais metų laikais – mūsų kurortas sugeba sukurti išskirtines šventes ir druskininkiečiams, ir mūsų svečiams.

Iš pirmų lūpų apie šventę Druskininkuose:

Rūta Alseikienė su dukra Eligija (Alytus): „Šiemet per Velykas į Druskininkus atvykome pirmą kartą. Buvome girdėję, kad pas jus per šventes būna daug atrakcijų. Nenusivylėme. Žinoma, daugiausia laiko praleidome prie triušių ir ožkelių. Dukra negalėjo nuo jų atitraukti akių, turėjau pirkti morkų, kad dukra galėtų triušius pamaitinti. Manau, tai puiki galimybė vaikus supažindinti su gyvūnais, paaiškinti vaikams, ką valgo triušis ar ožka. Kadangi mes neturime kaimo, tai dukra nėra mačiusi gyvos ožkos, todėl Druskininkuose pamatyti gyvūnėliai jai paliko didelį įspūdį.“

Eligija: „Buvo daug kiškučių, daviau jiems valgyti morkyčių. Jiems buvo skanu. O ožkytės labai gražios, jos turi ragučius. Ir ožkytės valgė morkytes. Paprašiau mamos, kad man per gimtadienį padovanotų kiškutį.“

Alina ir Robertas Gasiūnai (Vilnius): „Dažnai švenčiame Velykas pas tėvus, Leipalingyje. Paprastai per šventę sėdime prie stalo ar žiūrime televizorių. Šiemet kaimynas paprotino, kad galime nuvažiuoti į Druskininkus, kurie siūlo visą šventinę programą. Nuvažiavome. Maloniai nustebino gigantiški kiaušiniai, išmarginti įdomiais raštais. Kadangi Druskininkuose pabuvome iki sutemų, tai pamatėme ir apšviestus kiaušinius. Tikrai įspūdinga, tai ne kičas, o tikras menas. Tie, kurie tai sugalvojo, tikri šaunuoliai“.

Parengė Laimutis Genys