Į „The House“ – kaip į namus: skaniai pavalgyti, pasidalinti dienos įspūdžiais, atsipalaiduoti

Septintoji restorano „The House“ vasara Druskininkuose išskirtinė ne tik tuo, kad lankytojai jau gali paskanauti čia pat, restorane, gaminamų įvairių skonių ledų. „The House“ direktorius Linas Jablonskas ir visa personalo komanda džiaugiasi, kad ypač šią vasarą restoranas sulaukia daug druskininkiečių.

„The House“ vis labiau populiarėja tarp druskininkiečių, o šio restorano vadovas L. Jablonskas įsitikinęs, kad kelią į klientų širdis pavyko rasti nuoširdžiu viso personalo darbu/„The House“ archyvo nuotrauka

 

Restorano „The House“ lankytojai mėgsta čia pagamintus skanius ir patraukliai, estetiškai atrodančius patiekalus/„The House“ archyvo nuotrauka

Restoranininkas L. Jablonskas įsitikinęs, kad kelią į druskininkiečių širdis pavyko rasti nuoširdžiu ir kantriu darbu bei domėjimusi ne tik kurorto svečių, turistų, poilsiautojų, bet ir vietos žmonių poreikiais: „Restoranas „The House“ vis labiau populiarėja tarp druskininkiečių, ir tai mus labai džiugina. Druskininkiečiai tiki mumis visu šimtu procentų, – drąsiai galime teigti, kad Druskininkuose esame TOP trejetuke tarp viešojo maitinimo įstaigų. „The House“ tapo tokiu vietos restoranu, į kurį ateina druskininkiečių šeimos, įvairiomis progomis – ir dienos pietų, ir pavakarieniauti, ir savaitgaliais – pakeisti namų aplinką ir maloniai praleisti poilsio laiką. Primenu, kad visi, pietaujantys „The House“, vaišinami kava!“

 

– Restoranas nuolat keičiasi, siūlydamas įvairias naujoves. Kuo ypatingi „The House“ lankytojams siūlomi ledai?

– Savos gamybos ledai – mūsų naujausias žingsnis, siekiant pradžiuginti lankytojus. Ledus, tik iš natūralios grietinėlės, gaminame patys, naudojame natūralius ingredientus. Siūlome keletą ledų rūšių: šaltalankių – perkame iš žinomų ūkininkų kokybiškas uogas, patys spaudžiame tyrę, kurią naudojame, gamindami ledus; naudosime ir kitas mūsų krašte užderančias uogas; taip pat turime vanilinių, viskio skonio ledų, ledų su pistacijomis. Lankytojai ledus gali ir išsinešti – popieriniame indelyje ar vafliniame puodelyje.

 

– Prieš metus „The House“ pakabinus užrašą „Skaniai pavalgei – skambink varpu“, šis varpas skamba dažnai?

– Tradicija prigijo, ir varpas skamba tikrai dažnai. Lankytojus žavi tradicija, kai, suskambus varpui, salėje susirenka aptarnaujantis personalas ir ploja virtuvės šefui už skanų patiekalą. Beje, labai sėkmingai prigijo ir šunų meniu, nors dar prieš metus, regis, tai buvo tik tolima ir sunkokai įgyvendinama vizija. Žiemą, žinoma, augintinius šeimininkai atsiveda rečiau, o vasarą tokių svečių sulaukiame nemažai.

Restorano „The House“ komandos tikslas – rasti akcentą kiekvienam patiekalui ir padaryti šį patiekalą ypatingu. Meniu yra laiko patikrintas, patiekalus lankytojai mėgsta, tad didelių pokyčių šioje srityje nesiekiame. Tačiau kiekvieną gaminamą patiekalą dar stengiamės ištobulinti taip, kad jis būtų it šedevras. Tęsiame senas, per pastaruosius septynerius metus išpuoselėtas tradicijas, tačiau „nesnaudžiame ant laurų“. Ypatingai daug dėmesio skiriame maisto kokybei. Paisydami Europos Sąjungos reikalavimų, pirmieji Druskininkuose, gamindami patiekalus, pradėjome naudoti laisvėje augintų vištų kiaušinius. Ir ne tik pusryčių meniu, įvairių rūšių omletuose, bet ir visuose patiekaluose, kuriems pagaminti reikia kiaušinių. Pirkdami kitus produktus, labai kruopščiai atsirenkame tiekėjus; pavyzdžiui, bendradarbiaujame su tiekėjais iš Alytaus, kurie tieks restoranui Lietuvoje užaugintų galvijų mėsą, lietuvišką jautieną. Didelį dėmesį, gamindami patiekalus, skiriame aliejams. Mums rūpi savo lankytojams gaminti patiekalus, naudojant aliejų, kuris išgaunamas sveikai. Atlikome didelį darbą, tirdami aliejaus tiekėjų rinką, ir, žinoma, į tai investavome, tačiau tokia investicija tikrai atsipirks. Todėl „The House“ restorane, jei ir kyla kai kurių patiekalų kainos, tai tik todėl, kad produktas yra kokybiškesnis, pagamintas sveikai, naudojant modernią technologiją.

 

– „The House“ restorane besilankantys svečiai, sužavėti patiekalo estetika, jį nufotografuoja?

– Taip, tokia lankytojų reakcija labai džiugina. Savotiškam lėkščių dekoravimui, patiekalų papuošimui – ir kai kurių iš jų skoniams paryškinti, atsiskleisti – pastaruoju metu naudojame ne tik šviežias prieskonines žoleles, bet ir sezonines gamtos gėrybes: uogas, vaisius. Net dienos pietų, sriubos lėkštę puošiame braškėmis, šilauogėmis, trešnėmis, serbentais, kriaušėmis, obuoliais. Akcentuojame patiekalo estetiką šiais natūraliais pagardais.

 

– Lankytojai savo atsiliepimuose giria ne tik patiekalus, bet ir „The House“ atmosferą, personalą.

– Kokybiškas, šviežias, skanus ir estetiškai pateiktas maistas, jauki aplinka ir profesionalus, maloniai aptarnaujantis personalas – svarbiausi dalykai, dėl kurių, manau, „The House“ visiškai atitinka savo šūkį „The House – Tavo atostogų namai!“ ir pritraukia čia, kad ir trumpai poilsio, atsipalaidavimo valandėlei, ne tik Lietuvos, užsienio šalių turistus, poilsiautojus, bet ir vietinius žmones. Pastaruoju lankytojai atkreipė dėmesį ir įvertino tai, kad rūpinamės bendra restorano aplinka ir atmosfera: stengiamės, kad ir muzikinis fonas ne trukdytų mėgautis maistu, o padėtų atsipalaiduoti ir džiaugtis poilsiu. Pusryčių, pietų metu ir vakare restorane skamba skirtinga muzika. Pridėtinę vertę restoranui kuria personalas. „The House“ komandoje dirba žmonės, kurie pasišventę savo darbui. Juk padavėjas nėra vien tas personalo atstovas, kuris tik atneša ir nuneša lėkštes. Padavėjas yra pirmas žmogus, kuris pasitinka klientą, jį išlydi ir kuris gali ir turėtų padaryti taip, kad lankytojas ir vėl ateitų. Mes stengiamės dirbti taip, kad kiekvienas lankytojas kaskart pasijustų laukiamas svečias. Tokį tikslą sau ir kelia „The House“ komanda. Stengiamės rinktis tokius žmones, kurie neateina tik „atidirbti“, o mėgsta savo darbą, supranta jo svarbą, atsakomybę ir komandinį darbą. Tiesiog norisi, kad žmonės, kurie drauge dirba, siektų bendro tikslo, suprasdami ir tai, kad toks darbas yra galimybė tobulėti ir jiems patiems, įgyti ne tik bendravimo, bet ir profesinių įgūdžių. Aš labai džiaugiuosi „The House“ kolektyvu, esu labai dėkingas drauge dirbantiems žmonėms: visiems, ir virtuvės darbuotojams, ir aptarnaujančiam personalui ne tik už tai, kad savo darbą dirba atsakingai, sąžiningai, bet ir nuoširdžiai. Širdingai ačiū visiems!

 

– Pats ne tik vadovaujate restoranui, bet esate ir virtuvės šefas. Nors ne kartą minėjote, kad restorano virtuvėje ketinate būti vis rečiau…

Virtuvė visoms maitinimo įstaigoms yra prioritetinis dalykas, tačiau galima matyti tendencijas visoje Lietuvoje, kad profesionalūs virėjai nyksta… Galbūt todėl, kad virėjo specialybė sunki, reikia nuolat ir daugybės dalykų mokytis, nes keičiasi produktai, skoniai, naujovės, keičiasi lankytojų lūkesčiai ir to reikia paisyti, į tai atsižvelgti. Kol kas nepavyksta išvengti šefo pareigų, darbo daug, o gerą virėją rasti šiandien nėra lengva. Tad virtuvės darbuotojų trūkumą vis dar tenka kompensuoti pačiam. Virtuvėje, nors maisto gaminimas ir yra savotiška kūryba, darbas nėra lengvas, nei fiziškai, nei psichologiškai. Čia svarbi disciplina: nepriklausomai, ar dirbi daug, ar mažai, ar galbūt esi pavargęs; turi būti švara ir tvarka. Ne kiekvienas jaunas žmogus, atėjęs pabandyti dirbti virėjo darbą, tai supranta; kitas nejaučia atsakomybės, jo požiūris į darbą pernelyg lengvabūdiškas. O juk atsakomybė – didelė, nes esame visos poilsio ir pramogų, maitinimo infrastruktūros Druskininkuose dalis. Virėjo specialybė yra labai paklausi, tačiau ji ne kiekvienam tinka… Daug jaunų žmonių ateina – ir sako, čia norėtų „užkalti babkių“. Na, sakau, tai čia ne ta vieta… „The House“ yra žmonių, dirbančių čia ir po ketverius, ir po penkerius metus. Visą senbuvių komandą vienija požiūris, kad pinigai uždirbami sąžiningu darbu, paremtu žiniomis ir kvalifikacija.

 

„The House“ lankytojų atsiliepimai restorano Facebook paskyroje

 

„Absoliučiai geriausia vieta pavalgyti Druskininkuose su šeima. Labai skanu, didelės porcijos, gražu, apgalvota. Ir personalas aptarnauja su nedingstančia šypsena ir nuoširdumu. Sužavėti.“ (Ieva Šėmienė; birželio 23 d.)

 

„Ne veltui pavadinimas yra THE HOUSE, nes ten iš tiesų jautiesi, kaip namie. Paslaugus ir draugiškas, rūpestingas personalas, puiki lokacija, jauki aplinka. Taip pat išskėstom rankom laukiami augintiniai. Akivaizdu, kad savininkas turi patirties ir žino, kaip sėkmingai suvaldyti verslą.“ (Anze Anzelika; balandžio 9 d.)

 

„Smalsumo vedami apsilankėme čia ir mes. Labai jauku, neslėpsiu, tą jaukumą sukuria ten besidarbuojantis personalas. Didelis žmonių srautas jiems netrukdo dalinti šypsenos kiekvienam, kuris laukia stalelio. Skanu! Greita! Kokybiška! Ačiū ir didžiausios sėkmės!“ (Inga Valantinaitė, sausio 15 d.)

 

„Labai jaukūs svečių namai. Puikus personalas, maistas nerealus ir priima su gyvūnais. Rekomenduoju, jei ne su nakvyne, tai jau būtinai pavalgyti.“ (Lina Sirvidienė , vasario 18 d.)

Užsakymo Nr. MDR-165-01