Klubo „Gabija“ 20-mečio proga – išvyka į Vilniaus Mažąjį teatrą

Minėdamos moterų klubo „Gabija“ veiklos 20-metį, gabijietės suorganizavo išvyką į Vilniaus Mažąjį teatrą. Kartu vyko ir mūsų globojamos mamytės, auginančios neįgalius vaikus, kurioms ši popietė tapo puikia dovana artėjančios Motinos dienos proga.

Buvo organizuota ekskursija po Mažojo teatro pastatą, o vakare mūsų laukė režisierės Gabrielės Tuminaitės ir dramaturgės Paulinos Puikytės sukurta Žemaitės „Marčios“ sceninė versija.

Išvykos dalyvės buvo pakerėtos šiuolaikine kūrinio interpretacija, režisūriniais sprendimais, o labiausiai žavėjosi įspūdingu puikių aktorių darbu: ir tokių scenos grandų, kaip Eglė Gabrėnaitė ir Gediminas Girdvainis, ir jaunųjų talentų Tomo Kliuko (Vingių Jonas), Jūratės Brogaitės, Vilijos Ramanauskaitės (bobos). Pagrindinės spektaklio herojė – Katrė (akt. Indrė Patkauskaitė) nepaliko nė vieno abejingo, pribloškė emocijų gilumu, situacijos suvokimu ir išpildymu, tragiško moters likimo įkūnijimu.

Grįžtant namo, netilo įspūdžiai apie pamatytą ir išjaustą puikų Mažojo teatro kūrinį, prasmingą išvyką, praturtinusią mūsų mintis ir jausmus.

Minėdamos moterų klubo „Gabija“ veiklos 20-metį, gabijietės suorganizavo išvyką į Vilniaus Mažąjį teatrą. Kartu vyko ir mūsų globojamos mamytės, auginančios neįgalius vaikus, kurioms ši popietė tapo puikia dovana artėjančios Motinos dienos proga/Loretos Baliukonienės nuotrauka

Vida Krisiuvienė,
moterų klubo „Gabija“ narė