Turizmo gurmanai plūdo į magiškų šviesų užkerėtus Druskininkus

Druskininkai praėjusį savaitgali sušvito įvairiausiomis spalvomis – mieste praūžė tradicinės Turizmo dienos, kurių svarbiausi įspūdžiai buvo susiję su šviesų kuriama magija, Druskininkus užklojus rudeninėms sutemoms.

Druskininkiečiai ir miesto svečiai plūdo pasigrožėti šviesų ir lazerių instaliacijomis, apsilankė plovo virimo čempionate, jiems buvo pasiūlyta ekskursijų, sportinių varžybų ir daug kitokių pramogų / Laimos Rekevičienės, Roberto Kisieliaus ir Mariaus Dovidausko nuotraukos

Druskininkiečiai ir miesto svečiai plūdo pasigrožėti šviesų ir lazerių instaliacijomis, neatpažįstamai pasikeitusiomis žymiausiomis kurorto vietomis – Miesto muziejumi, bažnyčia, Vilniaus alėja. Fantasmagorines šviesų instaliacijas Druskininkuose pristatė žinomi šios srities kūrėjai iš visos Lietuvos.

Ypač įspūdingai atrodė originaliai apšviestas M. K. Čiurlionio paminklas. Jį, skambant M. K. Čiurlionio simfoninei muzikinei poemai „Miške“, druskininkiečiai ir kurorto svečiai galėjo atrasti iš naujo. O štai muzikinis fontanas šį savaitgalį šoko pagal M. K. Čiurlionio „Jūrą“.

Per tradicines Turizmo dienas surengtas plovo virimo čempionatas, šventės lankytojams taip pat buvo pasiūlyta ekskursijų, sportinių varžybų ir daug kitokių pramogų.

Anot vieno iš renginio organizatorių, Druskininkų turizmo ir verslo informacijos centro direktoriaus Rimanto Palionio, šia švente Druskininkai užbaigia vasaros turizmo sezoną: „Nuo spalio vėl turizmo sektoriaus darbuotojai neria į nematomą darbą, rinkodaros projektus, prasideda naujas metinis turizmo ciklas“, – sakė R. Palionis. Pasak jo, šie metai Druskininkų kurorto verslams buvo žymiai geresni nei 2020 ir 2021-ieji. „Mūsų užsienio turistų geografija išliko – atvyksta latviai, lenkai, vokiečiai, svečiai iš Izraelio, jų, aišku, sumažėjo, bet džiaugiamės, kad kompensacinis mechanizmas suveikė, ir užsienio turistų vietą užpildė Lietuvos turistai“,– pasakojo R. Palionis.

Asociacijos „Druskininkų klubas“ narys Modestas Vitkauskas pastebėjo, kad nuo pandemijos pradžios, kai žmonės ėmė dirbti nuotoliu, smarkiai pasikeitė keliautojų įpročiai, o tai lėmė ir pokyčius turizmo rinkoje. „Tarkime, atsirado darbostogos, kai žmonės atvažiuoja dirbti ir ilsėtis gražioje vietoje. Druskininkai tam – ideali vieta, tai šios srities žmonių čia daugėja“,– sakė M. Vitkauskas.

„Mano Druskininkai“ informacija