Tortų turnyro aukos pripildys vargstančiųjų sriubos lėkštes

Birželio pabaigoje Druskininkuose organizuotas Tortų turnyras buvo ne tik maloni pramoga, konditerių meistriškumo šventė, bet ir puikus labdaros bei nesavanaudiškos paramos pavyzdys.

Druskininkuose organizuotas Tortų turnyras buvo ne tik maloni pramoga, konditerių meistriškumo šventė, bet ir puikus labdaros bei nesavanaudiškos paramos pavyzdys/Organizatorių nuotrauka

Už šventės metu suvalgytus tortus surinkti pinigai buvo perduoti Maltos ordino pagalbos tarnybos Druskininkų grupei.

Šios grupės vadovė Asta Akromaitė pripažino, jog iki šiol niekas nebuvo paaukojęs Druskininkų maltiečiams tokios solidžios pinigų sumos: „Po šios šventės mūsų sąskaitą papildė 1251 euras. Tai yra nuostabu! Už šiuos pinigus mes beveik visus metus galėsime sriuba pamaitinti mūsų globojamus žmones. Tokios dosnios aukos mes iki šiol nebuvome sulaukę“.


A. Akromaitė sakė, jog iki šiol Druskininkų maltiečiams niekas nebuvo paaukojęs tokios solidžios pinigų sumos/Druskininkų savivaldybės archyvo nuotrauka

Pernai per tortų šventę Maltos ordino Druskininkų grupei šio renginio iniciatoriai padovanojo tortų, kuriais buvo pamaloninti maltiečių globotiniai.

Maltos ordino savanoriai Druskininkuose du kartus per savaitę sriuba maitina 16 žmonių, dar 21 druskininkiečiui pagalbą teikia namuose.

„Nuoširdžiai dėkoju Tortų turnyro organizatoriams už visuomenės mokymą aukoti“, – sakė A. Akromaitė.

Tortų turnyre savo profesinę meistrystę ir amato galimybes pademonstruoti susirinkę 54 dalyviai iš visos Lietuvos varžėsi dėl laimėtojo titulo konditerių-mėgėjų ir profesionalų kategorijose. Tortų degustavimo bilietas kainavo 3 eurus.

Druskininkų savivaldybės informacija