Pavasarinis Druskininkų M. K. Čiurlionio meno mokyklos auklėtinių laimėjimų lietus

Nors pandemija baigėsi, ir visi buvome labai išsiilgę renginių, savo aktualumo dar ir šį pavasarį nepraradę buvo virtualieji konkursai.

M. K. Čiurlionio meno mokyklos moksleiviai sėkmingai pasirodė įvairiuose konkursuose ir pelnė prizines vietas / M. K. Čiurlionio meno mokyklos nuotraukos

Radviliškio muzikos mokykloje surengtas VI-asis tarptautinis jaunųjų pianistų konkursas „Polifonija ir aš“, kuriame varžėsi 94 pianistai iš Latvijos, Estijos, Bulgarijos, Ukrainos bei Lietuvos. Druskininkų M. K. Čiurlionio meno mokyklai atstovavo penki jaunieji pianistai. Sėkmė lydėjo G. Koreivaitę (mokytoja A. Vilčinskienė) ir A. Navicką (mokytoja N. Kalvaitienė) – pelnyta I vieta. II vietą laimėjo N. Matulevičiūtė (mokytoja N. Kalvaitienė), III vietos diplomu apdovanota M. Matulevičiūtė (mokytoja N. Kalvaitienė), o O. Krivenokas (mokytoja N. Kalvaitienė) tapo šio konkurso diplomantu.

Per 400 dalyvių dalyvavo Gargždų muzikos mokyklos surengtame Respublikiniame virtualiame jaunųjų atlikėjų konkurse „IN CORPORE“, kuriame Druskininkų saksofonų orkestras (vadovas J. Mikolainis) laimėjo II vietą.

Liaudies instrumentų kategorijoje I. Petrėtytė, I. Šapašnikovaitė, L. Maskalenkaitė, E. Krušaitė savo amžiaus grupėse laimėjo III vietas, o Emilija Večkytė pelnė garbingą II vietą. Mergaičių mokytoja – E. Miknytė-Gintvilienė.

Tarp šio konkurso dalyvių – ir mokytojos N. Kalvaitienės auklėtiniai: N. Matulevičiūtė, M. Matulevičiūtė, M. Koženevskytė, A. Navickas, pelnę II vietas, J. Katauskaitė laimėjo III vietą.

Tarp laureatų ir akordeonininkė B. Diglytė (mokytoja L. Dunauskytė), savo amžiaus grupėje laimėjusi III vietą.

Aukščiausią įvertinimą II respublikiniame virtualiame vaikų ir jaunimo ansamblinio dainavimo konkurse „Mes – tai muzika“ vėl pelnė mūsų miesto atstovai – meno mokyklos vokalinis ansamblis (vadovė I. Vagnoriūtė, koncertmeisteris D. Juškevičius). Konkursą organizavo Lazdijų meno mokykla.

Tarptautinis jaunųjų atlikėjų-pianistų konkursas „Muzikinis pavasaris“, kuriame nuotoliniu būdu dalyvavo ir miesto meno mokyklos mokinė M. Matulevičiūtė (mokytoja N. Kalvaitienė), jaunajai pianistei taip pat atnešė sėkmę. Savo kategorijoje Meida laimėjo III vietos laureato diplomą.

Po beveik dvejų metų pertraukos – vėl kelionės, scena, „gyva“ vertinimo komisija ir tikras konkursinis jaudulys!

M. K. Čiurlionio meno mokyklos smuikininkas F. Pauliukas (mokytoja E. Sakavičienė) kartu su koncertmeisteriu D. Juškevičiumi dalyvavo Trakų meno mokyklos organizuotame respublikiniame stygininkų festivalyje-konkurse „Romantikų įkvėpti“, kuriame jaunasis smuikininkas atliko J. Brahmso „Skerco“. Ryškus, sukauptas ir kartu emocionalus muzikavimas pelnė Faustui konkurso nugalėtojo vardą.

VI tarptautinis V. Vitaitės fortepijoninių ansamblių konkursas, kurį organizavo Utenos meno mokykla, druskininkiečiams buvo ypač sėkmingas. Fortepijoninis ansamblis – A. Katčenkaitė ir E. Buraitė (mokytoja I. Bieliukienė) – konkurse buvo pats geriausias. Labai džiaugiamės, kad ansamblis iškovojo patį aukščiausią konkurso įvertinimą – Grand Prix.

Pergalės visada džiugina ir įkvepia, nes jos ne tik byloja apie entuziazmą, atkaklumą ir darbštumą, kantriai ir kruopščiai dailinant kiekvieną muzikinės minties elementą, bet ir parodo, kad tikslai, labai karštai jų siekiant ir dirbant, yra pasiekiami, o svajonės – pildosi.

„Pavasario garsai“ – dar vienas didžiulis Kaišiadorių meno mokyklos organizuotas konkursas, kuriame dalyvavo 133 jaunieji atlikėjai iš 27 Lietuvos meno ir muzikos mokyklų. Druskininkų M. K. Čiurlionio meno mokyklai konkurse atstovavo ketvirtus metus fortepijonu grojanti N. Galčiūtė (mokytoja I. Bieliukienė). Ir čia jaunoji pianistė iš Druskininkų Nida buvo geriausia – pelnė Grand prix.

II-ame tarptautiniame jaunųjų atlikėjų konkurse „Laudate pueri“, kurį surengė Kauno sakralinė muzikos mokykla, saksofonininkas G. Grigoryan (koncertmeisterė J. Bujokienė, mokytojas J. Mikolainis) laimėjo I vietą

Keliai keleliai nuvedė M. K. Čiurlionio meno mokyklos auklėtinius į Dauguose vykstantį Lietuvos jaunųjų atlikėjų konkursą „Sentimentai valsui 2022“, kuriame ir vėl druskininkiečiai neliko nepastebėti: M. Matulevičiūtė, E. Krasnickaitė, M. Koženevskytė, A. Navickas ir jų nepavargstanti mokytoja N. Kalvaitienė parsivežė gausybę prizų: A. Navickas – kvietimą į tarptautinį muzikos konkursą ,,Muzika be sienų“ ir kvietimą dalyvauti Dr. prof. V. Lansbergio seminare-praktikume.

VI-jame Miko Vaitkevičiaus lengvosios ir džiazo muzikos festivalyje-konkurse, vykusiame Vilniaus muzikos mokykloje „Lyra“, Druskininkų M. K. Čiurlionio meno mokyklos gitarų ansamblis (mokytojas S. Vilpišauskas) buvo apdovanotas I vietos laureatų diplomais ir medaliais. Konkurse varžėsi 20 solistų ir 6 ansambliai iš įvairių šalies muzikos ir meno mokyklų.

Turiningai mokslo metus užbaigė ir M. K. Čiurlionio meno mokyklos choreografijos skyriaus kolektyvas „SOTE“ (mokytoja G. Eidulevičienė). Jaunieji šokėjai iškeliavo į Kroatiją, kurioje vyko tarptautinis šokių festivalis-konkursas „Adriatic Zadar open 2022“. Ten jie ne tik pailsėjo, bet ir padirbėjo – konkurse laimėjo II vietą.

Baigiamasis šių metų konkursų akordas – V-asis respublikinis muzikos ir meno mokyklų jaunųjų pianistų konkursas „Jaunieji fortepijono lyderiai“, kuriame Druskininkams vėl sėkmingai atstovavo M. K. Čiurlionio meno mokyklos mokiniai: N. Matulevičiūtė ir A. Navickas bei jų mokytoja N. Kalvaitienė. Po pasirodymo savo grupėje Neila buvo apdovanota III vietos laureato diplomu ir taure, Augustas –

I vietos laureato diplomu ir taure bei buvo pakviestas groti koncertą su VDU orkestru.

Augustui šie metai buvo ypatingi – gausybė sėkmingų konkursų, meistriškumo pamoka su R. Zubovu, Druskininkų moterų klubo „LIONS“ stipendija geriausiam mokyklos mokiniui, „Mokyklos garbės“ nominacija ir Druskininkų „Rotary“ klubo premija. Sveikiname talentingąjį mokyklos absolventą ir darbščiąją jo mokytoją N. Kalvaitienę!

Baigėsi mokslo metai ir konkursų sezonas. Linkime gražios vasaros ir gero poilsio visiems M. K. Čiurlionio meno mokyklos talentams, jų tėveliams ir mokytojams. Lauksime sugrįžtant rudenį su meile muzikai, dailei ir šokiui!

Ona Žukienė,

Druskininkų M. K. Čiurlionio meno mokyklos renginių organizatorė