Moksleiviai varžėsi muzikinėje viktorinoje „Skambančios spalvų jūros“

Balandžio 26 d. Druskininkų M. K. Čiurlionio meno mokykloje surengta tradicinė bendrojo ugdymo mokyklų 5-8 klasių mokinių muzikinė viktorina „Skambančios spalvų jūros“, skirta M. K. Čiurlioniui. Per šimtą metų M. K. Čiurlionio kūrybos tyrinėtojai tik patvirtino – „genijaus sukurtos muzikos garsuose tarsi iškyla vaizdai, o paveikslai… skambantys, dainuojantys“.

Viktorinoje dalyvavo „Atgimimo“, „Saulės“ pagrindinės mokyklų, Viečiūnų ir Leipalingio progimnazijų mokiniai, kurie susirinko parungtyniauti su kitų mokyklų mokiniais, įsivertinti savo žinias apie M. K. Čiurlionį, jo kūrybą ir pasisemti patirties.

Viktorinos dalyviai turėjo atsakyti į dešimtį teorinio testo klausimų ir iš klausos atpažinti dešimt M. K. Čiurlionio muzikos kūrinių. Geriausiai atlikti užduotis pavyko „Atgimimo“ mokyklos 7B kl. mokiniui Augustui Navickui, kuris iškovojo I-ąją vietą (mokytoja Ronata Balkaitienė). II-ąją ir III-ąją vietas pasidalijo Viečiūnų progimnazijos 8 klasės mokinės Luka Žėkaitė ir Ūla Kantautaitė (mokytoja Kristina Uteševa).

Sveikiname nugalėtojus ir dėkojame visiems viktorinoje dalyvavusiems mokiniams bei jų mokytojoms.

Muzikinę viktoriną „Skambančios spalvų jūros“ organizavo Druskininkų savivaldybės administracijos Švietimo skyrius kartu su Druskininkų M. K. Čiurlionio meno mokykla.

Moksleiviai susirinko parungtyniauti, įsivertinti savo žinias apie M. K. Čiurlionį, jo kūrybą ir pasisemti patirties / M. K. Čiurlionio meno mokyklos archyvo nuotrauka

Vilija Mieščionaitienė
Druskininkų M. K. Čiurlionio meno mokyklos mokytoja metodininkė