„Menų kalvės“ erdvėse – spalvotų inkilų medis

Lietuviai nuo seno kovo 10-ąją minėjo, kaip 40-ties paukščių dieną, simbolizavusią mūsų krašto paukščių sugrįžimą. Etnografai ir gamtininkai mano, kad ši diena taip pavadinta todėl, kad apytikriai tiek įprastų (paprastam žmogui pažįstamų) paukščių rūšių iš Lietuvos išskrenda žiemoti į svetimas šalis, o pavasarį sugrįžta į gimtinę.

Vaikų dienos centro „Po vienu stogu“ vaikai kartu su vadove R. Bocisiene, globojami „Menų kalvės“ meistrų, gamino ir puošė inkilus sugrįžtantiems paukščiams/Dovilės Petrauskienės nuotrauka

Kaip ir kasmet vėl akimis pasitinkame pirmuosius pavasario šauklius, kurie greičiausiai įsikurs žmogaus kaimynystėje, stebindami mus netylančiomis giesmėmis. Mieste – pavasaris. Nepamirškime pasirūpinti išsiilgtais dangaus skrajūnais. Didžiuosiuose medžiuose šalia Amatų centro sugrįžtančių paukščių jau laukia 11 naujų spalvotų inkilų!

Gražią ir prasmingą kovo 10-osios popietę čia praleido vaikų dienos centro „Po vienu stogu“ vaikai kartu su vadove Rima Bocisiene. Globojami „Menų kalvės“ meistrų: Ugnės Vitonytės, Viltės Gudzinskienės, Indrės Svirskaitės, Rūtos Burbulės, Laimos Griškevičienės, Rūtos Kazakevičienės, Giedriaus Bociso ir Deivido Sinkevičiaus, jie gamino ir puošė inkilus sugrįžtantiems paukščiams. Smagu pasitikti pavasarį kūrybiškai bei perduoti gražias tradicijas savo vaikams.

Dėkojame Druskininkų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiams gelbėtojams už pagalbą, tvirtinant inkilus dideliame aukštyje. Spalvotų inkilų medis – vienintelis toks visame mieste! Užsukite pasigrožėti, naujakuriai neužtruko išsidalinti jaukių namelių!

Dovilė Petrauskienė