Jaskonių ir Naujasodės kaimų bendruomenę išjudino linksmoji Velykų popietė

Balandžio 1-ąją Jaskonių ir Naujasodės kaimų bendruomenė suorganizavo linksmą Velykų popietę, kurios metu šventės šeimininkė – Velykų bobutė – visus susirinkusiuosius supažindino su Velykų papročiais bei tradicijomis. Šalia bobutės nuolat sukiojosi jos pagalbininkas – išdykėlis Nežiniukas, su savo pokštais ir juokais.

Jaskonių ir Naujasodės kaimų bendruomenė suorganizavo linksmą Velykų popietę / Asmeninio archyvo nuotrauka

Aišku, jis vis bandė suklaidinti bobutę ir svečius ir ką nors pameluoti, nes ši diena – Melagių diena. Skambant muzikai, šiltais plojimais iškilmingai buvo atidaryta piešinių pagal skaičius paroda. Parodoje eksponuoti 13 dešimties autorių sukurtų paveikslų. Šiuos paveikslus piešimui padovanojo UAB „Medaslė“.

Pats jauniausias parodos autorius – Rapolas, kuriam 8-eri metai. Nors visi paveikslai labai gražūs, meniški ir verti aukščiausio įvertinimo, bet slaptu balsavimu geriausiu buvo išrinktas Agnės piešinys.

Iškilmingai atidaryta piešinių pagal skaičius paroda / Asmeninio archyvo nuotrauka

Velykos – tai šventė, kurioje svarbiausias akcentas yra kiaušinis, tad renginyje jam buvo skirtas didelis dėmesys: surengti geriausio margučio rinkimai, kiaušinio ridenimo varžybos. Visi galėjo išbandyti ir virtualios realybės akinius.

Velykų bobutė visus pamalonino savo staigmena – „Baltosios meškutės“ pasirodymu. Renginio metu visus linksmino bendruomenės kapela „Malūnėlis“.

Džiugu, kad tokios šventės sujungia mažuosius gyventojus ir vyresnio amžiaus žmones. Visų dalyvavusiųjų nuoširdus juokas, emocijos ir bendruomeniškumas skatina judėti į priekį bei tobulėti.

Jaskonių ir Naujasodės kaimų bendruomenės informacija