Ispanijoje skambėjo mūsų miesto choro dainos, plazdėjo Druskininkų vėliava

Praėjusį sekmadienį iš Ispanijoje surengto tarptautinio chorų konkurso sugrįžo mūsų miesto choras „Druskininkai“. Tarptautiniame chorų konkurse „GoldenvoicesofMontserrat“ Sakralinės muzikos kategorijoje mūsų chorui atiteko garbinga antroji vieta.

Choras „Druskininkai“ savo gimtajam miestui atstovavo Ispanijos LorretdeMar mieste organizuotame konkurse – iš jo sugrįžo su sidabro diplomu / Asmeninio archyvo nuotraukos

Balandžio 7-14  dienomis choras „Druskininkai“ savo gimtajam miestui atstovavo Ispanijos LorretdeMar mieste organizuotame konkurse, kuriame dalyvavo atlikėjai iš Vokietijos, Belgijos, Turkijos, Gruzijos, Maroko, Kazachtano, Rumunijos ir Lietuvos

Į Druskininkus sugrįžome, apdovanoti sidabro diplomu. Auksas atiteko profesionaliam vyrų chorui iš Sakartvelo. Jau po pirmųjų valstybinio sakartveliečių choro nuskambėjusių daugiabalsių akordų supratome, jog būtent šis choras taps nugalėtoju. Džiaugiamės kolegų ir savo pergale.

Pradėję koncertų maratoną, įveikę Lietuvos šimtmečio dainų šventės „Vardan tos…“ atranką, paruošę vaizdo medžiagą dainų šventės komisijos peržiūrai, išmokę daugybę naujų sudėtingų kūrinių, suskubome atsakingai ruoštis konkursui Ispanijoje.

Į repeticijas rinkomės papildomai – per išeigines ir atostogų dienas, konsultacijoms kvietėme garsius šalies chorvedžius, stengėmės tinkamai parengti konkurso programą, kurios kūriniai buvo atliekami lotynų kalba.

Choro „Druskininkai“ dainininkų balsai Ispanijoje nuskambėjo ne tik konkurse, bet ir trijuose koncertuose, pats įsimintiniausias iš jų – kalnuose esančiame Montserrat vienuolyne.

Už savo sėkmę esame dėkingi mūsų choro įkūrėjai ir vadovei Ingai Vagnoriūtei, maestro kompozitoriui Laurynui Vakariui Lopui, kurio garsusis kūrinys „Glorija“ buvo įtrauktas į konkurso programą.

Dėkojame visiems rėmėjams, kurie pasitiki mumis. Didžiausia mūsų padėka skiriama Druskininkų savivaldybei. Mes toliau garsinsime Druskininkus ir sieksime pergalių konkursuose.

Yra besidominčių mūsų choro sėkmės receptu? Paslapties čia nėra: darbas, darbas, darbas, vadovės profesionalumas, meilė muzikai, kolektyvo vienybė.

Tikimės, kad sėkmė ir toliau mus lydės ir Lietuvoje, ir užsienyje. Juk mes – choras „Druskininkai“!

Algina Markauskienė