Druskininkiečių sėkmė respublikiniame konkurse-festivalyje „Skambinu, įsivaizduoju, piešiu“

Birželio 22-ąją surengtame IX-jame respublikiniame jaunųjų atlikėjų ir dailininkų konkurse-festivalyje dalyvavo ir Druskininkų M. K. Čiurlionio meno mokyklos mokiniai bei jų mokytojai. Šis konkursas unikalus tuo, kad mokiniai vertinami ne tik už muzikos kūrinio atlikimą, bet ir už jo iliustravimą piešiniu, animacija bei pasakojimu ar eilėmis pristatytą kūrinio turinį ir nuotaiką. Skambant muzikai, didžiuliame ekrane demonstruojami jaunųjų dailininkų bei muzikantų piešiniai, sukurti ta pačia tema.

Šį konkursą-festivalį organizavo Vilniaus „Ąžuoliuko“ muzikos, Vievio ir Skuodo meno mokyklos bei Anastazijos ir Antano Tamošaičių galerija ,,Židinys“. Konkurse-festivalyje dalyvavo 84 moksleiviai iš Vilniaus, Kauno, Vievio, Skuodo, Molėtų, Švenčionėlių, Visagino, Marijampolės, Ignalinos, Gargždų, Alytaus ir Druskininkų muzikos, meno ir dailės mokyklų. Konkursas-festivalis turėjo būti surengtas kovo 21 d., bet tai padaryti sutrukdė karantinas. Sudėtingas laikmetis padiktavo ir sąlygas, kurias ne kiekvienas galėjo įveikti – konkursas organizuotas nuotoliniu būdu.

Druskininkų M. K. Čiurlionio meno mokyklai atstovavo fortepijono specialybės 6 klasės mokinė Austėja Katčenkaitė (mokytoja Ilona Bieliukienė) ir V. K. Jonyno dailės skyriaus mokinė Justina Plukytė (mokytoja Ona Olšauskienė). Mūsų mokyklos mokinės piešiniais iliustravo M. K. Čiurlionio „Valsą F-dur“, sukurtą fortepijonui. Abi mokinės, pasibaigus konkursui, sulaukė gerų žinių – tapo laureatėmis.

Po konkurso A. ir A. Tamošaičių galerijoje ,,Židinys“ rengiama laureatų dailės darbų paroda, kuri suteikia galimybę pamatyti vienu metu daug įvairių kūrybinių interpretacijų, palyginti muzikų ir dailininkų piešinius, atspindinčius skirtingą pasaulio matymą.

Konkursas-festivalis „Skambinu, įsivaizduoju, piešiu“ puoselėja trijų meno rūšių – muzikos, dailės ir literatūros – idėją, todėl svarbu nuo mažens vaikus pratinti gilintis į muzikos, dailės, žodinės kūrybos paslaptis, išbandyti savo jėgas kuo įvairesnėje meninėje veikloje.

Nuoširdžiai sveikiname konkurso-festivalio nugalėtojas Justiną ir Austėją, linkime joms polėkio, įkvėpimo ir didelės sėkmės tolesniuose siekiuose.

Už nuoširdų darbą, begalinę meilę, rūpestį ir padrąsinimą širdingai dėkojame laureates ruošusioms mokytojoms.

Druskininkų M. K. Čiurlionio meno mokyklos mokytojos džiaugiasi, kad konkurse-festivalyje „Skambinu, įsivaizduoju, piešiu“ jų mokinės tapo laureatėmis/M. K. Čiurlionio meno mokyklos archyvo nuotraukos

Druskininkų M. K. Čiurlionio meno mokyklos informacija