Druskininkai prisijungė prie Europos paveldo dienų – kviečiame į nemokamą pažintinę ekskursiją „Malūno kalvėje“

Kiekvieną rugsėjį apie 50 pasaulio šalių mini Europos paveldo dienas, kurių tikslas – skatinti susidomėjimą kultūros paveldu ir suteikti galimybę žmonėms su juo susipažinti nemokamai.

Druskininkų savivaldybė taip pat prisijungia prie Europos paveldo dienų minėjimo – kviečiame bendruomenę ir kurorto svečius registruotis nemokamai pažintinei ekskursijai „Malūno kalvėje“.

Renginio data: rugsėjo 11 d.

Laikas: 14 val.

Vieta: kalvystės studija „Malūno kalvė“, Leipalingio pl. 44A, Leipalingio k., Druskininkų savivaldybė

Numatomas renginys: pažintinė ekskursija „Pirmyn į praeitį“. Malūno kalvė – unikali vieta, kurioje eksponuojamos Lietuvos ir užsienio kalvių metalo skulptūros, senieji kalvystės ir buities – taikomojo metalo įrankiai bei įrenginiai, įvairūs ūkio padargai. Veikiančiame vandens malūne atkurta senovinė metalo apdirbimo įranga. Vieni unikaliausių eksponatų – kalviškosios kryždirbystės, įtrauktos į UNESCO nematerialaus kultūros paveldo sąrašą, dirbinių („saulučių“) kolekcija. Pažintinės ekskursijos su kalviu Juozu metu sužinosite Lietuvos kalvystės ir metalo gavybos istoriją, susipažinsite su metalo dirbinių ekspozicija. Kalvystės edukacijoje atrasite tradicinį kalvystės amatą ir turėsite galimybę praktiškai išbandyti šio darbo procesą. Malūno kalvėje galite įsigyti kalviškų suvenyrų ir originalių dovanų, užsisakyti metalo puošybos elementų savo namų interjerui ir eksterjerui.

Aktualizuojami kultūros paveldo objektai: Kryždirbystė ir kryžių simbolika Lietuvoje pripažinta unikalia žmonijos nematerialaus kultūros paveldo vertybe.

Organizatorius ir daugiau informacijos: kalvystės studija „Malūno kalvė“, Ingrida Griniūtė, tel. (8 616) 369 15,
Ingrida.grin@gmail.com