Smagus vakarėlis Didžiasalyje

Būrelis druskininkiečių nulipo nuog laškos ir lėkė in Dzidzasalį vaidinimo padaboc.

Čia mus gražiai pasitiko Bilso bendruomenės pirmininkė Gražina Auguvienė. Prisirinko pilna salė bendruomenės narių ir svetelių. Teatras „Labas“ iš Vilniaus atvežė komediją „Kas apsakys tas dzūkų linksmybes“.

Spektaklis sukurtas pagal tautosakininkų Petro Zalansko, Rožės Sabaliauskienės ir kitų užrašytas istorijas. Vaidina dvi dzūkaitės – Neringa Varnelytė iš Druskininkų, dirbanti Valstybiniame Jaunimo teatre, ir Vitalija Mockevičiūtė iš Nedzingės, dirbanti Lietuvos Nacionaliniame dramos teatre. Abi jos žinomos ir iš TV humoro laidos „Dviračio šou“. Kartu atvyko ir muzikantai Darius Mockevičius ir Paulius Kovalenko iš folkloro grupės „Ratilai“.

Dar prieš spektaklį Bilso bendruomenės pirmininkė G. Auguvienė džiaugėsi, kad tokios garsios artistės ir populiarūs muzikantai aplankė Dzūkijos kaimą. Profesionalios aktorės tarmiškai pasakojo dzūkiškas legendas ir sakmes. Stebėjome, kaip cinginė kudlė apgavo pacį gražiausių bernų ir už jo ištekėjo. Visi, sulaikę kvėpavimą, klausėmės, kuo gi baigsis istorija apie 100 moterų ir 100 velnių. Vyrai buvo pamokyti, kaip patikrinti moterį, ar ji ne laumė… Išgirdome ir kitas istorijas. Netrūko emocijų.

Tik labai geri profesionalai balsą gali taip valdyti, kaip tai atliko Neringa su Vitalija. Pasakojimus lydėjo D. Mockevičiaus ir P. Kovalenko atliekamos melodijos bei skambios dainos. Jiems pritarė ir žiūrovai. Dainavome, o ir kojos pačios kilnojosi. Ne tik delnus nuo plojimų skaudėjo, bet ir juokėmės iki ašarų. Pabaigoje visi kartu sudainavome dainą apie obelėlę. Ir obuolaicų iš artistų sodo visi pakaštavojom. O jau gardumėlis!

Ačiū teatro „Labas“ kūrybinei grupei už puikias akimirkas, gražias Dzūkijos krašto sakmes ir melodijas. Gyvuokite dar daugelį metų!

Teatras „Labas“ iš Vilniaus atvežė komediją „Kas apsakys tas dzūkų linksmybes“/Alfredos Pigagienės nuotrauka

Alfreda Pigagienė