„Menų kalvėje – druskininkiečių kalėdinė paroda „Pokalbiai“

Amatų centre „Menų kalvė“ veikia druskininkiečių menininkų kūrybos darbų kalėdinė paroda „Pokalbiai“. Kaip ir kasmet, prieš pat naujuosius metus Druskininkų krašto kūrėjai susirinko pabendrauti ir pasidžiaugti per metus sukurtais naujais kūriniais. Šiemet kiekvienas parodos autorius pristatė po du kūrinius. Ekspozicijoje galima pamatyti įvairaus žanro, skirtingos stilistikos darbus.

Kalėdinė paroda „Pokalbiai“ – tai šventė  ir kuriantiems druskininkiečiams menininkams, ir jų kūrybos gerbėjams/Laimos Rekevičienės nuotraukos

Parodos autorius pasveikino Druskininkų savivaldybės mero pavaduotojas Linas Urmanavičius, menininkų draugai, bičiuliai ir artimieji.

Kaip ir kasmet, renginiui žaismės suteikė „Menų kalvės“ veiklos koordinatorės Ingridos Griniūtės pasiūlytas žaidimas. Iš pradžių ekspozicijoje pateikiamų kūrinių autoriai nebuvo nurodyti – juos pagal braižą ar savitą stilių turėjo atspėti parodos atidaryme dalyvavę menininkai ir svečiai.

Stebint šios parodos kūrinius neapleidžia jausmas, kad tai jau yra tau pažįstama – artima, brangu. Priverčiantis sustoti Kalėdų kuklumo spindesys, pavasariais tirpstančios žiemos, dar nepažinta seno draugo pusė, nostalgija ir susikaupimas, artimi tėviškės toliai, pilnatvė, sielos nerimą gydantis Rūpintojėlio žvilgsnis, jaukūs mamos apkabinimai, gėlėtas jaunystės šėlsmas, viltingos bičiulystės intriga ir lūkesčiai, kantrybė, nuraminantis gamtos prieglobstis, patirties simboliai virš slenksčio į Naujuosius metus…

Parodoje savo kūrybos darbais kalbasi: Alė Kalėdienė, Giedrius Bocisas, Eglė Vitonienė, Ugnė Vitonytė, Elma Šturmaitė, Diana Lukošiūnaitė, Adelbertas Nedzelskis, Raimonda Bolienė, Raimondas Šalaševičius, Gintautas Akstinas, Lina Kabelkaitė, Antanas Česnulis, Laima Griškevičienė, Vytautas Česnulis, Lina Raškauskienė, Indrė Svirskaitė, Deividas Sinkevičius, Juozas Kavaliauskas, Rūta Burbulė, Romualdas Povilanskas, Natalja Bulotienė, Daiva Stoncelienė ir Onutė Zakarienė.

„Kalėdinė paroda „Pokalbiai“ – tai šventė kuriantiems druskininkiečiams menininkams, kartu ir jų kūrybos gerbėjams. Džiaugiamės galėdami pakviesti juos susiburti Amatų centro „Menų kalvė“ parodų erdvėje ir pajausti bendrą kūrėjo dvasią, kuriai sparnus suteikia ši maža meno Meka – Druskininkai, – per parodos atidarymą kalbėjo I. Griniūtė. – Bendravimas yra neatsiejama žmogaus gyvenimo dalis. Tikimės, kad „Pokalbiai“ šio krašto menininkams taps gražia tradicija palydėti turtingus kūrybos metus, pasidalinti mintimis, įspūdžiais, patirtimi, palinkėjimais sau ir kitiems. Linkime, kad kiekvienais naujais kūrybos metais „Menų kalvėje“ šmėsteltų Deja vu, kad jau buvote čia ir taip kalbėjotės, matėte vieni kitų kūrybą – ir vėl susitikote dalintis tuo, ką sukūrėte, nes nekurti – tiesiog negalite!“.

„Mano Druskininkai“ informacija