Lietus ir šaltas oras nesutrukudė dainuojančių žvaigždučių spindesiui

Du dešimtmečius muzikos pasaulyje Lietuvą garsinęs vokalistų konkursas „KAUNAS TALENT“, iš Kauno persikėlė į gražiausią Lietuvos kurortą ir pradėjo naują gyvenimą jau čiurlionišku ,,Žvaigždžių sonatos“ vardu.

Geriausia konkurso dainininke pripažinta Milėja Stankevičiūtė iš Kauno/organizatorių nuotrauka

Priešpaskutinį rugsėjo savaitgalį, nepabūgę lietaus, į Druskininkus sugužėjo geriausi Lietuvos dainininkai iš Kauno, Vilniaus, Klaipėdos, Šiaulių, Tauragės, Vilkaviškio, Mažeikių, Visagino, Kėdainių, Kretingos, Gargždų, Prienų ir Druskininkų.

49 solistai ir vokalinės grupės varžėsi nacionaliniame ture dėl geriausiųjų titulų. Pirmųjų vietų laimėtojai – Aleksė Šlamaitė (mažųjų amžiaus kategorija), Atėnė Ravinkaitė (jaunimas), Gintarė Zenkevičiūtė (profesionalai), Milėja ir Jessica (vokalinės grupės) buvo apdovanoti statulėlėmis, diplomais ir kvietimais į II-ąjį dainininkų konkursą ,,Žvaigždžių  sonata 2022. Druskininkai“. Geriausia konkurso dainininke pripažinta dainininkė, įvairiuose konkursuose laurus skinanti, Milėja Stankevičiūtė iš Kauno. Jai atiteko ir Druskininkų savivaldybės dovana.

Konkurso vertinimo komisijoje – žinomi operos solistai, kompozitoriai, prodiuseriai, muzikantai: Vilhelma Mončytė, Nomeda Kukulskienė, Vytautas Valys, Antanas Dargis, visų druskininkiečių mylimas Mikas Suraučius bei vertinimo komisijos pirmininkas, konkurso meno vadovas, kompozitorius Vytautas Žukas.

Šis konkursas – tai populiariosios ir klasikinės muzikos dainininkų šventė, kurios tikslas populiarinti vaikų, jaunimo ir profesionaliųjų atlikėjų muzikinį lavinimąsi, atrasti ir paskatinti talentingus dainininkus bei supažindinti juos su pasaulio muzikinėmis kultūromis, užmegzti artimus dalykinius ir kūrybinius ryšius tarp prodiuserių, kompozitorių ir pedagogų.

 Konkurso organizatoriai dėkoja Druskininkų savivaldybės vadovams, šventėje svečių teisėmis dalyvavusiam Druskininkų mišriam chorui ,,Druskininkai“ ir vadovei Ingai Vagnoriūtei, konkurso vedėjai ir dainininkei Rūtai Kotrynai, Kultūros centro komandai ir direktorei Rimai Viniarskaitei.

„Mano Druskininkai“

Informacija