II-ame „Dainų dainelės“ etape Druskininkams atstovaus trys meno mokyklos mokinės

Lietuvos vaikų ir moksleivių televizijos konkursas ,,Dainų dainelė“, prasidėjusi 1974 m., išliko reikšminga iki šių dienų ir kas 2 metus suteikia galimybę džiaugtis gražiausiais Lietuvos vaikų balsais. O praėjusį sekmadienį parodyta ir pirmoji konkurso ,,Dainų dainelė 2020“ laida – iš viso bus 10 transliacijų.

Sausio 10 d. II–ame etape (zoniniame) Alytuje dalyvavo 10 solistų ir kolektyvų iš įvairių Druskininkų savivaldybės ugdymo įstaigų. Tik trims druskininkietėms nusišypsojo laimė dalyvauti konkurso III-ame etape ir dainuoti visiems Lietuvos TV žiūrovams. Visos jos yra Druskininkų M. K. Čiurlionio meno mokyklos mokinės – Aušrinė Amšiejūtė (mokytoja V. Mieščionaitienė), Sofija Jacevič ir Guoda Sofija Mataitė (mokytoja G. Vosylienė), koncertmeisteris mokytojas T. Olšauskas.

III-ame etape „Dainų dainelės“ etape Druskininkams atstovaus M. K. Čiurlionio meno mokyklos mokinės A. Amšiejūtė (mokytoja V. Mieščionaitienė ), S. Jacevič ir G. S. Mataitė (mokytoja G. Vosylienė, koncertmeisteris mokytojas T. Olšauskas)/ M. K. Čiurlionio meno mokyklos archyvo nuotrauka

Lietuvos vaikų ir moksleivių televizijos konkurso „Dainų dainelė“ III-o etapo koncertai vyks Vilniuje Lietuvos vaikų ir jaunimo centre. Koncertų tiesioginė transliacija – LRT Plius programos kanalu nuo 16 val.

Mūsų dainorėlė S. Jacevič pasirodys vasario 9 d. G. S. Mataitė – vasario 23 d., o A. Amšiejūtė –

kovo mėnesį (data tikslinama). Po kiekvienos atrankinės laidos geriausiai pasirodžiusius dalyvius – solistus, duetą, grupę ar ansamblį – paskelbs konkurso vertinimo komisija. Dar vieną laureatą, kuris pasirodys baigiamajame koncerte, žiūrovai išrinks LRT.lt portale.

Balsavimas čia prasidės atrankinės laidos transliacijos metu sekmadienį ir tęsis iki artimiausio šeštadienio 20 valandos. Į finalą pateks atlikėjas, kuris LRT.lt surinks daugiausiai palaikymo balsų ir nebus pačių organizatorių atrinktas į finalinį koncertą.

Lauksime Jūsų balsų! Drauge su „Dainų dainelės“ talentingiausiaisiais atidarykime dainų skrynelę ir leiskime jiems skristi į kiekvieno mūsų namus ir širdis“.

Vilija Mieščionaitienė
M. K. Čiurlionio meno mokyklos mokytoja metodininkė