Garsi kraštietė G. Gedvilaitė Druskininkams ir savo tėvams padovanojo įspūdingą koncertą

Druskininkuose visada būna šventė, kai koncertuoja garsi pianistė Guoda Gedvilaitė. Taip buvo ir praėjusį penktadienį, kai festivalio „Druskininkų vasara su M.K. Čiurlioniu“ koncerte prie fortepijono atsisėdo talentingoji mūsų kraštietė.

Koncertą Miesto muziejuje stebėjo visa G. Gedvilaitės-Göhle (antra iš dešinės) šeima/Ramunės Tarandės nuotrauka

Druskininkų miesto muziejuje surengtas koncertas sutraukė gausybę Guodos talento gerbėjų, nedidelėje muziejaus salėje negalėjo sutilpti visi norėjusieji. Tarp klausytojų buvo ir druskininkiečių, ir kurorto svečių iš Lietuvos bei užsienio.

Šis koncertas buvo išskirtinis ne tik sudėtinga programa, reikalaujančia ypatingo atlikėjo meistriškumo, bet ir nuoširdumu, kurį spinduliavo pati atlikėja bei jaukioje muziejaus salėje susirinkę jos gerbėjai.

Koncerto atmosfera buvo šeimyniška. Pirmiausia todėl, kad jis buvo skirtas Guodos tėveliams, žinomiems Druskininkų kultūros veikėjams – Antanui ir Angelei Gedvilams jų gražaus jubiliejaus proga.

Koncerto išskirtinumą sustiprino ir tai, jog Guodos paklausyti ir ją moraliai palaikyti atėjo profesorė Veronika Vitaitė, Guodos sutuoktinis ir sūnus.

Žavesio koncertui suteikė ne tik virtuoziškai atlikti sudėtingi kūriniai, bet ir pauzėse tarp jų nuskambėję Guodos prisiminimai apie jos vaikystę, Druskininkuose praleistus metus, taip pat nuoširdi padėka savo tėvams, nukreipusiems Guodos gyvenimo laivą į plačius muzikos vandenis.

Koncerto pabaigoje bisui nuskambėjo A. Raudonikio dainos, skirtos Druskininkams fortepijoninė interpretacija, kurią Guoda specialiai parengė šiam koncertui. Ją buvo galima suprasti, kaip menininkės padėką savo gimtajam miestui.

Penktadienį buvo paskutinis Guodos koncertas šią vasarą, nes ji netrukus išvyks į Vokietiją, kurioje gyvena su šeima ir plėtoja savo kūrybinę veiklą.

Stebina originaliais projektais

Druskininkuose gimusi G. Gedvilaitė-Göhle – daugelio tarptautinių konkursų, tarp jų ir M. K. Čiurlionio pianistų ir vargonininkų, laureatė, koncertavusi žymiausiuose tarptautiniuose renginiuose Šveicarijoje, Italijoje, Prancūzijoje, Austrijoje, kartu su smuikininku V. Čepinskiu debiutavusi „Weill Recital Hall at Carnegie Hall“ Niujorke. Atlikėjos programos visuomet originalios ir naujos, o interpretacijos – pilnos fantazijos ir laisvės. Pianistė mielai eksperimentuoja ir meta iššūkį nusistovėjusioms klasikinės muzikos taisyklėms. Jos scenos partneriai – ne tik žymūs klasikos muzikai, bet taip pat ir aktoriai, baleto artistai bei džiazo muzikantai. Šiuo metu ji gyvena ir savo kūrybinę veiklą plėtoja Vokietijoje.

Praėjusį rudenį Guoda nustebino druskininkiečius ir kurorto svečius, K. Dineikos parke kartu su žinomais muzikantais – broliais Motiejumi, Mykolu ir Benediktu Bazarais atlikusi dvi simfonines poemas – M. K. Čiurlionio „Miške“ ir Ottorino Respighi „Romos pušys“ – fortepijonu keturiomis rankomis. Pasitelkdami į pagalbą šviesų efektus ir dramos intarpus, jie sukūrė unikalų reginį ir muzikinį įvykį.