Druskininkų švietimo centre – paroda „Kartu – saldu“

Druskininkų švietimo centro erdves sušildė menininkių Ugnės Vitonytės ir Eglės Vitonienės paroda „Kartu – saldu“. Menininkių duetas kviečia į žavų akvarelės pasaulį, kuriame kiekvienas turėtų išgirsti garsą KAPT, nuo kurio baltame lape prasideda kiekvienas U. Vitonytės ir E. Vitonienės kūrinys. Be to, šis KAPT yra ir menininkių bendrų kūrybinių darbų pavadinimas.

Švietimo centre eksponuojama U. Vitonytės ir E. Vitonienės paroda „Kartu – saldu“ kviečia į žavų akvarelės pasaulį/Laimos Rekevičienės nuotraukos

Nuostabi šeimos idilė, ypatingas mamos ir dukros ryšys, vyro, tėčio ir brolio palaikymas bei paskatinimas, nuolatinis bendravimas suteikia menininkėms drąsos, kūrybinių impulsų, noro nuolatos keistis, atrasti, tobulėti. „Mudvi su mama visada buvome meniškos sielos: kartą mama nuspendė prisiminti studijų laikais pamiltą akvarelės liejimą, o aš pabandžiau prisijungti – gavosi. Ir tada supratome, kad laikas savo kūrybos darbus parodyti ir kitiems“, – mintimis dalijosi Ugnė. Menininkės buvo teisios – akvarelės darbai žmonėms patiko. O ilgainiui hobis piešti tapo pagrindine Ugnės ir Eglės veikla, kuri peraugo į verslą.

Kodėl „Kapt“, kas tai? Minčių daug. Tai skambūs lietaus lašai, rasa ankstyvą rytmetį, trapumas, tyrumas, skaidrumas, laimės akimirka… Kas tai bebūtų, bet šis žodelis asocijuojasi su gera nuotaika, lengvumu – obels šakele, pienės pūku, paslaptinga šilagėle, bundančia gamta, vandens lašais, o tai ir dominuoja Ugnės bei Eglės darbuose: akvarelės potėpiais nuspalvintuose atvirukuose, paveiksluose, mediniuose aksesuaruose, papuošaluose…

Menininkių darbų ekspozicija „Vasaros prisilietimas“ jau puikavosi kepyklėlėje „Boulangerie“, paroda „Kartu – saldu“ – Druskininkų amatų centre „Menų kalvė“. „Pavadinimo kilmė įprasmino mūsų laiką kartu, kūrybos akimirkas – saldu drauge kurti, būti, įkvėpti vienai kitą. Džiaugėmės, kad susirinko tiek daug žmonių, kuriems toks svarbus menas, kurie nori pamatyti, pajausti, paliesti. Žmonėms reikia meno ir tokių edukacijų, parodų, susibūrimų. Tai motyvuoja kurti, dalytis, organizuoti vis naują parodą, kviesti susirinkti drauge. Džiaugiamės, kad gavome pakvietimą organizuoti parodą „Kartu – saldu“ ir Druskininkų švietimo centre, smagu, kai žmonės mus atranda, vertina mūsų kūrybą, meną kurti grožį. Juk grožis tikrai nugalės pasaulį!“, – mintimis dalijosi Eglė, pridurdama, kad nuo pat savo kelio pradžios kūrybinis mamos ir dukters tandemas žinojo, kad jų sukurtų darbų paskirtis – džiuginti ir įkvėpti.

Kviečiame į Druskininkų švietimo centrą pasidžiaugti ir pasigėrėti menininkių darbų paroda, kuri bus eksponuojama visą mėnesį.

Snieguolė Stravinskienė,
Druskininkų švietimo centro padalinio, susijusio su mokymu, vedėja