Druskininkų restorane „Keturi vėjai“ – išskirtinė degustacinė „Gero skonio“ klubo vakarienė
Į praėjusį ketvirtadienį poilsio ir sveikatingumo komplekso „Grand SPA Lietuva“ restorane „Keturi vėjai“ „Gero skonio“ klubo organizuotą išskirtinę degustacinę vakarienę susirinko druskininkiečiai ir kurorto svečiai, neabejingi skaniam maistui ir vartojimo kultūrai. Vakaro svečiai mėgavosi restorano virtuvės šefo Tomo Mockūno drauge su profesionalia komanda paruošta gurmaniška vakariene – antienos, triušienos bei jautienos patiekalais, ragavo prie patiekalų priderinto vyno ir ypatingo deserto.
Renginio, kurį vedė Daiva Tamošiūnaitė, metu svečiai sulaukė ir smagių staigmenų bei dovanų, dalyvavo „Gero skonio“ viktorinoje, kurioje turėjo galimybę pasitikrinti savo gastronomijos bei vartojimo kultūros žinias.
„Geras skonis“ jau daug metų bendradarbiauja su geriausiais Lietuvos restoranais, maisto ir gėrimų žinovais, gamintojais bei importuotojais.
Nuolat sekame naujienas ir siekiame jomis pasidalinti su kiekvienu, neabejingu skaniam, kokybiškam maistui bei vartojimo kultūrai. Per ilgus sėkmingos veiklos metus subūrus entuziastų būrį, kilo „Gero skonio“ klubo idėja.
Renginių tikslas – kaskart aplankyti vis kitą restoraną, drauge paragauti geriausių Lietuvoje virtuvės meistrų specialiai tam vakarui sukurtų patiekalų“, – sveikindama svečius, pasakojo žurnalo „Geras skonis“ vyriausioji redaktorė Rasa Ščeponienė, pridurdama, kad „Gero skonio“ klubo pradžia ir buvo šis žurnalas, kuriame jau aštuoniolika metų rašoma apie maistą, gėrimus, stalo kultūrą, o per tą laiką pavyko suburti ir gero maisto entuziastų būrį.
Restorano „Keturi vėjai“ viduje vienu metu gali būti daugiau kaip 120 svečių, o šiltuoju metų laiku dar 40 žmonių gali mėgauti Druskininkų panorama, būdami lauko terasoje.
Dėl to ši vieta ypatingai mėgstama klientų ir dažnai pasirenkama įvairioms šventėms. Drąsiai teigiame, kad restoranas „Keturi vėjai“ yra vienintelis panoraminis restoranas Druskininkuose, kuriame visiems apsilankiusiems skaniausias laikas arčiau debesų garantuotas, – renginio metu restoraną „Keturi vėjai“ pristatė „Grand SPA Lietuva“ generalinis direktorius Vladimir Ščiupakov, akcentuodamas, jog tam, kad laikas, praleistas „Keturiuose vėjuose“, būtų įsimintinas, jau beveik nuo restorano atidarymo, tuo rūpinasi jaunas, talentingas ir personalo labai mylimas ir gerbiamas virtuvės šefas T. Mockūnas. – Restorane vyrauja prancūziško stiliaus virtuvė su europietiškais elementais. Kiekvieną savaitgalį svečiai nudžiuginami 2–3 šefo pasiūlymais, taigi jie turi galimybę ne tik paskanauti savo mėgstamų patiekalų, bet ir paragauti vis ko nors naujo.
Be to, šeštadieniais restorane vyksta gyvos muzikos vakarai, kurių metu svečiai gali mėgautis elegantiška vakariene, skambant saksofono, klavišinių ir akordeono atliekamoms melodijoms.“
Restorano „Keturi vėjai“ šefas Tomas, paklaustas, kokį didžiausią iššūkį patyrė, ruošdamasis „Gero skonio“ klubo renginiui, nedvejodamas atsakė – išlaikyti natūralų kiekvieno patiekalo ingredientų skonį. „Noriu, kad svečiai, išėję iš restorano, ilgai prisimintų ragautų patiekalų ne tik išskirtinį, šiuolaikišką, vasariškai gaivų vaizdą, bet ir patiekalų skonį. Stengiuosi kad patiekalai būtų sveiki, naudingi mūsų organizmui, o patiekalams naudojame išskirtinės ir aukščiausios kokybės produktus.
Mūsų credo – restoranas yra jūsų namai, o klientai – mūsų svečiai, todėl stengiamės, kad ir aptarnaujantis personalas jaustų žmonių emocijas, prie jų prisitaikytų. Juk sėkmingas restoranas – tai laimingas ir patenkintas svečias“, – sakė T. Mockūnas.
„Gero skonio“ klubo renginyje dalyvavo ir gamintojai, importuotojai, klubo partneriai, kurie pristatė naujoves, o restorano „Keturi vėjai“ virtuvės šefas T. Mockūnas kartu su savo profesionalia komanda paruošė išskirtinę vakarienę, patiekalams sukurti naudodamas „Gero skonio“ klubo partnerių atrinktus produktus.
Svečiams buvo pateikta sūdytos-parūkytos antienos filė su apelsinų tyre, ožkos sūriu ir kokosų pieno granita bei cinamonine grissini šakele, lengvai keptos triušienos juostelės su keptų obuolių ir aitriųjų paprikų pipiriukų pagardu, burokėlių sviesto kremu ir apelsinuose karamelizuotomis morkytėmis, antienos su karamelizuotais šparagais, salierų ir kriaušių kremu bei aviečių padažu.
Svečiai ragavo ir sausuoju būdu brandintos jautienos išpjovos su šviežiais grybais, traškiomis morkytėmis, avietėse marinuotais svogūnais ir demiglaz padažu, o vasaros vakaro desertas buvo braunis be glitimo su aitriosiomis paprikomis, uogomis, pasiflorų ir žaliųjų obuolių kremu, šefo Tomo gamintais pipiriniais ledais bei aviečių ir šampano putele.
Prie išskirtinių patiekalų svečiams buvo patiekta Tomo Skunčiko parinktų vynų.
„Gero skonio“ klubo svečiai vakaro metu ragavo ir vulkaninės kilmės natūralaus mineralinio vandens „Borjomi“. Vakaro metu ragauti antienos, triušienos ir sausai brandintos jautienos patiekalai buvo pagaminti iš UAB „Baltic Larus“ specialistų atrinktos produkcijos. Svečiai ragavo ir „Gero skonio“ klubo partnerių – „Vilniaus duonos“ gaminių.
„Mano Druskininkai“ informacija Andriaus Švitros nuotraukos