Šventinė gerumo dovana

Jau ima pasimiršti šventinis Kalėdų šurmulys, maži ir dideli džiaugsmai, pralėkusios atostogos. O Druskininkų „Atgimimo“ mokyklos bendruomenė nepamiršta gražios kalėdinės iniciatyvos, kurią organizavo penktokė Agota Granatauskaitė, kartu su bendraklasiais inicijavusi gerumo akciją „Padovanok seneliams šiltas kojines“.

„Atgimimo“ mokyklos penktokė A. Granatauskaitė kartu su bendraklasiais inicijavo gerumo akciją „Padovanok seneliams šiltas kojines“/„Atgimimo“ mokyklos archyvo nuotrauka

Agota pakvietė savo klasės draugus ir visą mokyklos bendruomenę pasidalinti gerumu, prisiminti Druskininkuose, senelių globos namuose, šv. Kalėdas šventusius senelius, kuriems taip reikia dvasinės šilumos ir gerumo, vaikų dėmesio bei meilės.

Jaukūs naminiai pinti krepšiai būsimoms kojinėms su kvietimu padėti artimam subūrė visą mokyklos bendruomenę prisijungti ir dalintis. Mokinių, mokytojų, tėvelių, techninių mokyklos darbuotojų pačių pagamintos, nupirktos šiltos dovanos žėravo visomis raštų spalvomis ir greitai „augo“. Greitai ir didelės mokyklos šventiškai papuoštoje skaitykloje, ir pradinės mokyklos fojė dovanų kraitėse kojinės nebetilpo.

Šventinėje akcijoje dalyvavo visa mokyklos bendruomenė, bet organizatoriai, Agota ir visi 5c klasės mokiniai kartu su auklėtoja Janina Jonušauskaite ypač dėkingi 3a, 4 a, 4 b, 5 a, 5 c, 7 c klasių mokiniams bei pradinės mokyklėlės vaikams už aktyviausią įsijungimą į akciją bei dovanas: šiltas kojines, šalikus, šlepetes, pirštines ir net batus. Vaikai surinko kojinių daug daugiau, nei senelių namuose gyvena senolių.

Visa klasė kartu su auklėtoja Janina drauge apsilankė pas senelius, padovanojo šiltas kojines, savo šypsenas, kalėdinius sveikinimus, kitas dovanas. O sulaukė daug gražių žodžių, nuoširdžių padėkų, senelių džiaugsmo ašarų… Likusias surinktas dovanėles vaikai paliko socialinei darbuotojai – gal kuri kojinė suplyš greičiau, gal netiks dydis? Turės kuo pasikeisti, o gal norėsis kitokios spalvos… Agotos klasės draugė Kamilė padovanojo pačios sukurtą kalėdinį vainiką – buvo gražu ir gera visiems kartu su seneliais pabūti ir žinoti, kad šventės jiems bus džiugesnės.

„Ar gera daryti gera?“, – paklausėme Agotos, kai šventiniai džiugesiai jau buvo praeity. „Labai gera, kai pradžiugini kitus. Siela džiaugiasi, kad neliko nei vieno pamiršto, – sako Agota. – Kai buvau ketvirtokė, pernai, su klase rinkome arbatos puodukus, su mama kepėme sausainius ir globos namuose padovanojome kiekvienam seneliui. Prieš gražias šventes gera pradžiuginti tuos, kurie kažkada daug dirbo, aktyviai gyveno, o dabar yra primiršti. Labiausiai man padeda klasės draugės Roberta ir Emilija“.

„Šventę galime susikurti dažniau, pasidalindami džiaugsmu su mūsų bendruomenės nariais, nebūtinai laukdami didžiųjų švenčių. Gražu, kad vaikai jaučia širdimi, jog mes visi esame vienas už kitą atsakingi“, – sako klasės auklėtoja Janina, džiaugdamasi kartu su akcijoje dalyvavusių vaikų tėvais ir savo mokinių savanoryste.

Juk šildė ne kojinės, ne pirštinės, o dovanotas dėmesys, gerumas, pagarba, atjauta. Gerumu ir šiluma galime dalintis visi, neatsižvelgdami į amžių ir gražias šventes.

„Atgimimo“ mokyklos informacija