Sveikatos linkėjimai iš pienių pievos

Druskininkų savivaldybės socialinių paslaugų centro darbuotojai be mažiausių dvejonių atsiliepė į pilietinę iniciatyvą „Aš už Lietuvą“, kurios idėja – padovanoti po gerą darbą savo šaliai. Buvo sumanyta originali ir prasminga akcija.
Paskutiniai auksinių pienių žiedai, Socialinių paslaugų centro darbo specifika ir Druskininkų –sveikatos miesto – įvaizdis padiktavo puikią temą „Sveikatos linkėjimai iš pienių pievos“. Centro darbuotojai, jų šeimų nariai ir draugai, Vaikų dienos užimtumo centro vaikai rinko pienių žiedus, iš kurių darbuotojos namuose virė medų. Žavėjo nuoširdus bendravimas ir bendradarbiavimas: šeimininkės keitėsi receptais, suaugusieji ir vaikai skaitė apie pienių ir iš jų virto medaus naudą sveikatai, dalinosi įspūdžiais bei patarimais. Kiekvienos šeimininkės medus kuo nors skyrėsi nuo kitų: viena paliko plūduriuoti citrinos griežinėlį, kita išvirė lengvą ir skaidrų, trečia – sodrų ir tirštą medų, dar kitoms gavosi šviesiai gelsvas ar tamsiai rudos spalvos medus…
Iš viso medaus gamybos procese dalyvavo per penkiasdešimt žmonių (trisdešimt vienas užsiregistravo internetu), jų bendromis pastangomis, tarsi bitučių koriai, medumi buvo užpildyti 147 indeliai.


Centro darbuotojai Druskininkų ligoninės bei Druskininkų PSPC Medicininės slaugos ir palaikomojo gydymo skyriaus ligoniams padovanojo pienių medaus/Asmeninio archyvo nuotrauka

Gegužės 26-ąją akcija pasiekė kulminaciją – Centro darbuotojai aplankė VšĮ „Druskininkų ligoninės“ bei Druskininkų PSPC Medicininės slaugos ir palaikomojo gydymo skyriaus ligonius ir visiems jiems padovanojo pienių medaus.
Ligoninės direktoriaus pavaduotojos slaugai Laimos Ridziauskienės ir Slaugos skyriaus vedėjos Vidos Kašėtienės palydėti, Socialinių paslaugų centro darbuotojai dovanojo ne tik indelį pienių medaus – tuos, kam šiuo metu ypač sunku ir reikia palaikymo, gero žodžio, nuoširdaus pabendravimo, jie apgaubė savo dėmesiu bei šiluma.
Netikėtai sulaukę tiek dėmesio ir dovanų, ligoniai – maži ir dideli, silpniau ar geriau besijaučiantys – dėkojo, šypsojosi, kai kurie ir ašarą nubraukė…
Palinkėję visiems stipresnės sveikatos, greitesnio pagijimo, išėjome su nenusakomu jauduliu širdyse. Tiek mažai tereikėjo, kad beveik pusantro šimto mūsų bendruomenės narių pasijustų esą reikalingi, ne vieniši savo bėdoje. Tad gal tas šlakelis medaus – ne tik sveikatos, vitaminų ir naudingųjų medžiagų, bet ir bendruomenės stiprybės šaltinis?

Druskininkų savivaldybės socialinių paslaugų
centro informacija