Virėjo specialybės mokytojas E Žilionis: „Skaniai valgyti patinka visiems, bet mano tikslas – įtikinti moksleivius, kad ir gaminti gali kiekvienas“

Druskininkietis Egidijus Žilionis įvairiose miesto maitinimo įstaigose, kuriose ne vienerius metus dirbo, gyventojams ir svečiams yra paruošęs daugybę patiekalų. „Turbūt viena iš nemaloniausių patirčių žmogui – išalkusiam laukti maisto ir galiausiai gauti prastą, neskanų patiekalą, todėl, ruošdamas maistą, aš niekada neleidau sau klysti. Mano įsitikinimu, kiekvienas žmogus turi valgyti skaniai kiekvieną dieną“, – pasakoja jaunas vyras, dėl šio savo tikslo ėmęs dėstyti virėjo specialybę moksleiviams Profesinio mokymo centro „Žirmūnai“ Pietų Lietuvos filiale.

Profesinio mokymo centro „Žirmūnai“ Pietų Lietuvos filiale dirbantis virėjų mokytojas Egidijus Žilionis: „Išmokti gaminti gali kiekvienas“

Tikroji Egidijaus esybė atsiskleidžia virtuvėje, tarp sklandančių gardaus maisto kvapų, smalsių moksleivių klausimų ir nekantrios laukimo nuojautos, kuri lydi gaminimo procesą. Kaip pavyko patiekalas? Ką dar gaminsime? Skonio atradimai ir galimybės tobulėti Profesinio mokymo centro „Žirmūnai“ Pietų Lietuvos filiale – neišsenkantys.

Dar svarbiau, kaip tikina mokytojas Egidijus Žilionis, yra ne tik atrasti maisto pasaulį, bet ir išlaisvinti kiekviename žmoguje glūdinčias galimybes tapti puikiu virėju: „Skaniai valgyti patinka visiems, bet mano tikslas yra įtikinti moksleivius, kad ir gaminti gali kiekvienas. Dažnai mes nuvertiname save, manydami, kad virtuvėje mums nesiseks, pasirenkame geriau jau valgyti kavinėse arba tenkintis sumuštiniais. Bet taip negalima galvoti! Pasigaminti gardų kepsnį ir išsivirti sriubos – vienas geriausių dalykų, kurių galima išmokti ir pritaikyti kasdienybėje.“

Skonio atradimai ir galimybės tobulėti Profesinio mokymo centro „Žirmūnai“ Pietų Lietuvos filiale – neišsenkantys

Be to, įgūdžiai gaminti naudingi ir piniginei. „Išmokę gaminti, visada galėsite būti ramūs, kad neliksite be darbo – ir kurorte, ir kituose miestuose virėjai tiesiog neatsigina pasiūlymų ir patys renkasi darbdavius. Kita vertus, net tie, kurie neplanuoja virėjo karjeros, ėmę gaminti tik sau ir savo šeimai namuose, apstulbsta, pamatę, kiek pinigų maistui sutaupo“, – pasakoja Profesinio mokymo centro „Žirmūnai“ Pietų Lietuvos filialo mokytojas.

E. Žilionio manymu, naudingiausia išmokti gaminti mėsos patiekalus, jūros gėrybes, sriubas, šaltus užkandžius, nes šie patiekalai – maistingi, suteikiantys energijos, naudingi sveikatai ir nuostabiai skanūs. „Žmonės neretai perkepa mėsą, tad ši būna kieta, neparenka tinkamo produktų kiekio sriubai, todėl ji išverda lyg beskonis vanduo. Tik ėmę mokytis, daugelis nustemba, supratę, jog tiek metų klydo ir neskanią mėsą valgydavo tik todėl, kad nežinojo, kokioje temperatūroje ją reikia kepti“, – šypsodamasis pasakoja mokytojas ir kviečia virtuvės paslapčių mokytis Profesinio mokymo centro „Žirmūnai“ Pietų Lietuvos filiale.

Jeigu ir Jūs norite pasitikrinti, ar neklystate gamindami, galbūt, planuojate virėjo karjerą ar tiesiog siekiate kasdieniu skanaus maisto džiaugsmu dalytis su savo šeima, pradėkite nuo studijų Profesinio mokymo centro „Žirmūnai“ Pietų Lietuvos filiale, kuriame nuo šių metų vasario 3 d. iki vasario 15 d. galima rinktis virėjo specialybę.

Prašymai teikiami svetainėje www.profesinis.lamabpo.lt

Mokslas finansuojamas valstybės lėšomis.

Telefonas pasiteirauti ir informacijai +370 606 44313

Profesinio mokymo centro „Žirmūnai“ Pietų Lietuvos filialo informacija

Užsakymo Nr. MDR-339-02