Penkios pagrindinės tvarių švenčių taisyklės

Gerai apgalvokite pirkinių sąrašą, kad neprisipirktumėte per daug daiktų ir maisto produktų.

Rinkitės vietos gamintojų, nefasuotus produktus – bus mažiau pakuočių.

Visas virtuvėje susidarančias atliekas rinkite atskirai ir meskite į maisto atliekų konteinerį: kiaušinių lukštus, margučių dažymui naudotas natūralias medžiagas (svogūnų lukštus, augalų dalis ir kt.), vienkartinius popierinius rankšluosčius, popierines servetėles, riebaluotą popierių, kavos, arbatos tirščius bei filtrus, vaisių ir daržovių žieves, bulvių lupenas, vartojimui netinkamus maisto likučius.

Visas virtuvės ir maisto atliekas rinkite į maišelius ir prieš išmesdami juos sandariai užriškite.

Visas iš namų išneštas atliekas meskite į rūšiavimo konteinerius – nieko nepalikite prie jų.

Tvarių ir gražių šv. Velykų!

Alytaus regiono atliekų tvarkymo centras