Šventinį savaitgalį Druskininkus užliejo žydinčių narcizų ir svečių jūra

Savaitgalį visi keliai vedė į Druskininkus. Balandžio 19-22 dienomis čia atšvęsta Pavasario šventė, kurios pagrindinis akcentas – Vijūnėlės parke sužydėję apie pusė milijono narcizų japoniškų sakurų fone. Šioje grožio, kūrybinio įkvėpimo ir gamtos harmonijos oazėje Druskininkų savivaldybė bei Druskininkų kultūros centras organizavo daugybę nemokamų renginių įvairaus amžiaus žiūrovams. Organizuojant šventę, stengtasi, jog koncertuotų ir druskininkiečiai, ir iš svetur atvykę atlikėjai, o svarbiausia, kad siūlomi kultūriniai renginiai ir pramogos neužgožtų pagrindinio jos akcento – galimybės mėgautis pasivaikščiojimu gamtoje, gėrėtis žydėjimu ir džiaugtis pavasariu.

Vijūnėlės parke išskleidus žiedus narcizams ir sakuroms, gausybė žmonių pasirinko praleisti savaitgalį Druskininkuose. Šventės metu veikė tradicinė tautodailės ir amatų darbų mugė, o Vijūnėlės parko erdvėse, prisipildžiusiose poetinio žodžio, muzikos garsų, vyravo nuotaikingas šurmulys. Narcizų žydėjimo šventės metu Vijūnėlės parke koncertavo muzikinis duetas „Music Time“, bardas Mantas Baltrušaitis, akordeono muzikos duetas „Tautinis aidas“, Gintarė Juknaitė, Indraya ir Tomas, Druskininkų M. K. Čiurlionio meno mokyklos orkestras, dainomis džiugino vaikų popchoras „O lia lia vaikai“, „Majamio merginos“ ir kiti kolektyvai. Surengtos DJ programos, poezijos ir muzikos vakarai, burbulų šou, istorinės inscenizacijos. ANBO dangaus rapsodijos – lėktuvų akrobatinis pasirodymas – tapo išskirtiniu žiūrovus sužavėjusiu reginiu.

Druskininkų kultūros centro direktorės Rimutės Viniarskaitės teigimu, tokį gausų būrį svečių Druskininkuose lėmė ir tai, kad tai buvo ilgasis savaitgalis, džiugino geras oras: „O Velykos įnešė į šventę savo štrichų – margučių ridenimas ir kitos velykinės pramogos ypač patiko mažiesiems šventės dalyviams – vaikams. Narcizai pavasarį mus pradžiugina savo žiedais vieni iš pirmųjų, o šiemet jie taip gražiai sužydėjo pačiu laiku – tad švęsti, regis, kvietė net ir pati gamta.

Džiaugiamės, kad tradicine tapusi šventė šiemet subūrė ypač daug druskininkiečių ir Druskininkų svečių: buvo ir žydinčių narcizų, ir žmonių jūra. Neabejoju, kad šventės dalyvių fotografijų albumai pasipildė puikiais vaizdais, o iš šventės visi sugrįžo, kupini kuo gražiausių įspūdžių.“

Pasigrožėti įspūdinga narcizų jūra ir ten įsiamžinti druskininkiečiai ir svečiai iš visos Lietuvos bei užsienio gali nuo 2012-ųjų.

Iki kasmečio didžiausio ir svarbiausio renginio – „Druskininkų kurorto šventės 2019 Rock‘n‘Roll ritmu“, šiemet rengiamos gegužės 31-birželio 2 dienomis, dar visi laukiami artimiausiuose Druskininkų kultūros centro renginiuose: Druskininkų savivaldybės bendruomenių Atvelykio sueituvėse „Susieikim kaimynėliai“ – balandžio 26 d.; „Šokio šventėje 2019“ – balandžio 27 d.; šventiniuose koncertuose mamoms ir močiutėms, skirtuose Motinos dienai, gegužės 3 ir 5 dienomis M. K. Čiurlionio meno mokykloje bei Leipalingio ir Viečiūnų laisvalaikio salėse.

O gegužės 4-ąją organizuojama šventė, skirta prasmingai sukakčiai – Lietuvos įstojimo į Europos Sąjungą 15-mečiui.

Druskininkų savivaldybės informacija