Šimtmečio proga Druskininkai Lietuvą sveikins įdomiais renginiais ir šimtu tortų

„Džiaugiuosi, kad mūsų bendruomenė, įstaigos ir įmonės aktyviai įsitraukė į šimtmečiui skirtų renginių organizavimą. Tai rodo, kad vertiname savo šalies ir savo miesto istoriją, esame patriotiški. Nuo Vasario 16-osios iki Druskininkų kurorto šventės yra lygiai šimtas dienų, todėl Vasario 16-ąją bus surengta vėliavos pagerbimo ceremonija ir šventiniai koncertai,  taip pat bus pristatyta ir startuos tinklaraščio apie maistą autorės Renatos Ničajienės inicijuota akcija „Druskininkai sveikina Lietuvą“, kitaip tariant, – „100 tortų Lietuvai“. Ši akcija tęsis iki pat Druskininkų kurorto šventės. Tad kviečiu visus prisijungti prie Lietuvos šimtmečio minėjimo ir dalyvauti renginiuose“,  – sakė L. Urmanavičius.

Praėjusį ketvirtadienį organizuotame Druskininkų savivaldybės vadovų, įstaigų ir institucijų atstovų susitikime aptartas pasirengimas artėjančios Lietuvos valstybės atkūrimo dienos renginiams – Lietuvos šimtmetį druskininkiečiai pažymės ne tik išskirtiniais renginiais, susitikimais ir parodomis, bet ir padovanos Lietuvai 100 tortų. Susitikimo metu akcentuota, kad tokios iškilios šventės proga bus prisiminti ir pagerbti Vyčio kryžiaus kavalieriai bei Lietuvos savanoriai, ant jų kapų bus uždegtos žvakelės.

Druskininkų savivaldybės mero pavaduotojo Lino Urmanavičiaus teigimu, Lietuvos šimtmetis bus minimas ir mieste, ir seniūnijose, o šiai progai skirti renginiai tęsis visus metus. „Džiaugiuosi, kad mūsų bendruomenė, įstaigos ir įmonės aktyviai įsitraukė į šimtmečiui skirtų renginių organizavimą. Tai rodo, kad vertiname savo šalies ir savo miesto istoriją, esame patriotiški. Nuo Vasario 16-osios iki Druskininkų kurorto šventės yra lygiai šimtas dienų, todėl Vasario 16-ąją bus surengta vėliavos pagerbimo ceremonija ir šventiniai koncertai, taip pat bus pristatyta ir startuos tinklaraščio apie maistą autorės Renatos Ničajienės inicijuota akcija „Druskininkai sveikina Lietuvą“, kitaip tariant, – „100 tortų Lietuvai“. Ši akcija tęsis iki pat Druskininkų kurorto šventės. Tad kviečiu visus prisijungti prie Lietuvos šimtmečio minėjimo ir dalyvauti renginiuose“,  – sakė L. Urmanavičius.

Druskininkiečiai planuoja prisidėti prie LRT inicijuotos visuomeninės socialinės akcijos „Keliu vėliavą“. Druskininkų vandens parkas Vasario 16-ąją 44 metrų aukštyje iškels įspūdingą, daugiau kaip 27 kv. metrų vėliavą. Tai bus aukščiausiai iškelta ir didžiausia vėliava Druskininkuose. Vėliavas planuoja iškelti ir kitos įstaigos. Druskininkų kultūros centro direktorė Rimutė Viniarskaitė sakė, kad Kultūros centras iš viso įsigijo 100 vėliavų tam, kad papuoštų vietas, kuriose vyks šventiniai šimtmečio renginiai.

Simboliška, kad Vasario 16-ąją  bus pristatyta Viečiūnų, kaip Mažosios Lietuvos sostinės, programa. LR Kultūros ministerija Viečiūnams suteikė Mažosios kultūros sostinės vardą 2018 metams ir skyrė lėšų gyventojų meninei saviraiškai bei kūrybingumui skatinti, įgyvendinti projektus, stiprinančius etnografinių regionų savitumą, didinančius kultūros prieinamumą ir tradicijų puoselėjimą, skatinančius gyventojų dalyvavimą įvairių sričių mėgėjų meninėje veikloje, gerinančius sociokultūrinę aplinką Lietuvos regionuose.

Lietuvos šimtmetį druskininkiečiai pažymės ne tik išskirtiniais renginiais, susitikimais ir parodomis, bet ir padovanos Lietuvai 100 tortų/Tomo Valavičiaus nuotrauka

Parengta pagal Druskininkų savivaldybės informaciją