Šeštadienį į Druskininkus kvies septintasis „Sūrių Festivalis“

Šeštadienį, rugpjūčio 15 dieną, Druskininkuose organizuojamas jau septintasis „Sūrių Festivalis“. Tradicinis renginys į kurortą kasmet sukviečia smulkius įdomių sūrių gamintojus.

Šiemet festivalyje dalyvaus penkiolika sūrių gamintojų iš Lietuvos. Lankytojai galės iš arti susipažinti su gamintojais, paragauti ir nusipirkti sūrių. Tradiciškai organizuojamas ir sūrių konkursas, kuriame, be komisijos, savo žodį tarti galės ir publika. Speciali palapinė nuo 11 iki 14:30 bus skirta ragauti ir balsuoti už labiausiai patikusį sūrį, kurio gamintojas bus apdovanotas specialiu prizu. 

Iškilmingose Žolinės šv. mišiose Druskininkų Švč. Mergelės Marijos Škaplierinės bažnyčioje vidudienį bus meldžiamasi ir už sūrininkus. 

Festivalio lankytojams ruošiamos degustacijos, edukacinė programa, vaikų kūrybinės dirbtuvės. Publika bus kviečiama dalyvauti akloje sūrių degustacijoje ir laimėti festivalio prizų. Renginyje koncertuos grupė „Railway Stompers“.

Organizatoriai – Druskininkų kultūros centras, restoranas „Velvetti“ ir Sūrininkų asociacija

Programa:

11 val. Renginio pradžia, mugė, Gourmet kiemelis.

Penki festivalio sūriai pavirs originaliais „Velvetti“ šefų užkandžiais

Mėgstamiausio publikos sūrio rinkimai

Aklos degustacijos

Kūrybinės dirbtuvės vaikams

11.30 val. Degustacija. Minkštųjų sūrių ir alyvuogių aliejaus derinimo paslaptys. Keturi sūriai ir keturi alyvuogių aliejai. Vedėjas – Paulius Jurkevičius (Roma). Įėjimas – su išankstiniais bilietais, kaina – 25 Eur žmogui

12 val. Šv. mišios Druskininkų Švč. Mergelės Marijos Škaplierinės bažnyčioje, kurių metu bus laiminamas sūris

12.45 val. Degustacija. Klasikiniai Vakarų Europos sūriai. Olandija, Italija, Prancūzija, Šveicarija. Puskiečiai, kietieji, mėlyno pelėsio, karvių, avių, ožkų pieno sūriai. Vedėjas – sūrio ekspertas iš specializuoto sūrio parduotuvių tinklo „Say Cheese“ Vytas Vaga. Įėjimas – su išankstiniais bilietais, kaina – 25 Eur žmogui

15 val. Sūrių konkurso apdovanojimai

15.30 val. „Railway Stompers“ koncertas

Organizatorių informacija