Nemokamas kino seansas Druskininkuose: biografinis filmas apie operos solistę Maria Callas

Tris mėnesius populiariausius „Kino pavasario“ filmus nemokamai rodantis projektas „Kino karavanas“ atvyksta į Druskininkus. Liepos 7 d. 21.30 val. miesto Pramogų aikštėje įvyksiančio nemokamo seanso žiūrovai išvys pasakojimą apie visų laikų garsiausios operos primadonos Maria Callas gyvenimą. Filmas „Maria Callas: savais žodžiais“ bus rodomas lietuviškai įgarsintas, tad žiūrint nereikės skaityti titrų.

Praėjusių metų „Kino karavano“ seansuose sulaukta daugiau kaip 10 tūkst. žiūrovų. Iš jų metu atliktų apklausų matyti, kad daugelis žmonių pirmą kartą dalyvavo „Kino karavano“ nemokamuose rodymuose, o kiti sugrįžo ne po pirmą ir ne po antrą kartą. „Apklausos parodė, kad žmonės dar tik atranda seansų po atviru dangumi fenomeną. Tad su malonumu ir šiemet prisidedame prie šio kilnaus projekto“, – kalbėjo pagrindinio partnerio, sūrio užkandžio RAMBYNO®, atstovai.

Visame pasaulyje garsios moters biografija

Pirmą kartą, praėjus 40 metų po Marios Callas mirties, garsiausia visų laikų operos solistė savo nepaprastą gyvenimo istoriją pasakoja savais žodžiais. Pavasarį Vilniuje viešėjusio prancūzo Tomo Volfo filme „Maria Callas: savais žodžiais“ naudojama anksčiau niekam nematyta archyvinė medžiaga, asmeninės nuotraukos, intymūs laiškai. Visa tai atskleidžia šios nepaprastos moters asmenybę, jos grožį ir stiprybę.

Filme sutiksite ne tik Callas, bet ir jos aplinkoje figūravusius žymius žmones Marilyn Monroe, Alainą Deloną, Yves‘ą Saint-Laurent‘ą, J. F. Kennedy, Luchino Visconti, Winstoną Churchillį, Grace Kelly, Elizabeth Taylor bei daugelį kitų.

 

„Kino karavano“ seansai Druskininkuose:

liepos 7 d. 21.30 val. Pramogų aikštėje filmas „Maria Callas: savais žodžiais“,

liepos 28 d. 21.30 val. Pramogų aikštėje filmas „Šventa vieta“,

rugpjūčio 18 d. 20.30 val. Pramogų aikštėje filmas „Tyli naktis“,

rugsėjo 6 d. 20 val.  Pramogų aikštėje filmas „Gražuolė ir Sebastianas“.

 

Apie „Kino karavaną“

Penktą kartą organizuojamą „Kino karavaną“ judėti į priekį skatina noras kokybišką, autorinį kiną padaryti lengvai prieinamą kuo platesnei, įvairaus amžiaus auditorijai, skirtingiems socialiniams sluoksniams. Supažindinant Lietuvos miestų ir miestelių gyventojus su naujausiais pripažintų kino menininkų darbais, turtinamas kultūrinis Lietuvos regionų gyvenimas ir mažinama jų socialinė atskirtis. Projektą iš dalies finansuoja Lietuvos kino centras prie Kultūros ministerijos.