Kurorto gimtadienio proga Druskininkuose rengiamas Tortų turnyras

Pernai Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui skirtas projektas „100 tortų Lietuvai“ subūrė daugiau nei šimtą konditerijos profesionalų ir entuziastų iš visos šalies. Šios idėjos sumanytoja – kulinarinių knygų ir tinklaraščio „Sezoninė virtuvė“ autorė Renata Ničajienė.

O šiemet birželio 22-ąją Druskininkuose organizuojamas Tortų turnyras bus skirtas kurorto 225-ajam gimtadieniui. Šiemečio turnyro tema – druska, todėl dalyvių paruošti tortai turės ją atspindėti. Tortų turnyras lauks ne tik profesionalių konditerių, bet ir mėgėjų.

Parodyti meistriškumą ir kantrybę, pademonstruoti atsidavimą savo profesijai ir ištikimybę pašaukimui šiemet kviečia Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija, Druskininkų savivaldybė ir Druskininkų kultūros centras. Tai – rimtas iššūkis visiems, kurie savo likimą sieja su saldumynų receptų kūrimu ir verslu.

Tortų turnyre laukiami ne tik konditeriai profesionalai, bet ir mėgėjai – saldžioji šventė suteiks galimybę visiems pademonstruoti savo gebėjimus. Turnyrą sudarys dvi dalys – profesionalų ir mėgėjų konkursai, todėl Druskininkų gyventojai ir svečiai galės stebėti, kam labiau sekasi. Pirmoje turnyro dalyje kviečiami dalyvauti konditerio (-ės) darbą viešojo maitinimo, mažmeninės prekybos įmonėje ar kitoje juridinį statusą turinčioje įstaigoje dirbantys asmenys, kuriems šis darbas yra pagrindinė veikla bei pajamų šaltinis. Dalyvauti antroje turnyro dalyje – mėgėjų kategorijoje – kviečiami desertus gaminantys, šventes jais puošiantys ir savo jėgas išmėginti pageidaujantys konditerijos entuziastai.

Planuojama, kad Tortų turnyras taps kasmete Druskininkų švente, o jo tema kiekvieną kartą bus vis kita. Kaip išreikšti meilę druskai? Ar tai padaryti, tobulinant receptūrą, gaminimo būdą, ar torto puošimą ir jo pristatymą, dalyviai galės nuspręsti patys, remdamiesi vertinimo kriterijais. Kaip užduotį pavyks atlikti profesionalams, nuspręs Tortų turnyro komisija. Ji paskelbs 1-3 vietos laimėtojus, kuriems atiteks 1000, 800 ir 500 eurų piniginiai prizai. Konditerijos mėgėjų pagamintus valgomus kūrinius galės vertinti ir svečiai, prieš tai sumokėję simbolinį mokestį, kuris bus aukojamas Maltos ordinui. Geriausių įvertinimų sulaukusio torto autorius (-ė) bus apdovanotas (-a) pagrindiniu prizu – virtuviniu kombainu „Bosch“, populiariausio torto autorius (-ė) – simpatijų prizu – kepinių priedų, papuošimų ir desertų gamintojo „Dr.Oetker“ produkcijos krepšiu. Visiems turnyro dalyviams bus įteiktos atminimo dovanos.

Daugiau informacijos apie turnyro sąlygas, registraciją bei dalyvavimą skelbiama internete: www.tortuturnyras.lt ir Tortų turnyro „Facebook“ paskyroje.

Birželio 22-ąją Druskininkuose organizuojamas Tortų turnyras bus skirtas kurorto 225-ajam gimtadieniui/Organizatorių nuotrauka

Druskininkų  savivaldybės informacija