Karpiniai – pakylėtos kasdienybės menas

Paskutinis vasaros mėnuo Druskininkų amatų cente „Menų kalvė“ parodų salės lankytojus džiugino popieriaus karpinių menu. Paroda sulaukė didelio susidomėjimo. Darbų autorės – druskininkiečiams ir miesto svečiams gerai pažįstamos tautodailininkės Diana Lukošiūnaitė ir Lina Kabelkaitė.

D. Lukošiūnaitės ir L. Kabelkaitės karpiniai atskleidžia visų pirma meistrišką techniką, aiškų stilių, harmoningą ornamentų segmentų kompoziciją ir dermę/Laimos Rekevičienės nuotrauka

Nuo mažens išbandę daug meno sričių, šios kūrėjos atrado save karpymo mene. Daugiau nei prieš dešimtmetį pradėję pažintį su karpymo technika, šiandien jos – jau karpinių meistrės, spėjusios pelnyti ne vieną svarbų apdovanojimą įvairiuose Lietuvos ir tarptautiniuose renginiuose bei parodose. Karpiniai – pakylėtos kasdienybės menas, sujungiantis buitį ir grafiką. Pats jų atlikimo procesas reikalauja ne tik meninio matymo, bet ir ypatingo kruopštumo, kantrybės, ištvermės.

Abiejų autorių darbai atskleidžia visų pirma meistrišką techniką, aiškų stilių, harmoningą ornamentų segmentų kompoziciją ir dermę. D. Lukošiūnaitės karpiniuose vyrauja siužetinės jautriai papasakotos kompozicijos, kalbančios per ženklus ir simbolius. L. Kabelkaitės atspindėti tautodailės bei gamtos motyvai kvėpuoja grakščiomis lengvo ažūro linijomis.

Džiugu, kad jų kūrinių yra įsigiję žymūs muziejai, privatūs Lietuvos ir užsienio šalių kolekcininkai.

Linkime šiai ekspozicijai apkeliauti kuo daugiau parodų salių, o jos autorėms – kūrybinės sėkmės ir išmonės.

Rudens sezoną Amatų centras pasitinka su kalviškais akcentais. Naujos parodos – jau rugsėjį.

Amatų centro „Menų kalvė“ informacija