Jubiliejinė Adelberto Nedzelskio paroda – „Dar čia pat“

Į menotyrininko, Druskininkų garbės piliečio Adelberto Nedzelskio kūrybos darbų parodos ,,Dar čia pat“ pristatymą antradienio pavakarę į Druskininkų savivaldybės viešąją biblioteką gausiai susirinko druskininkiečiai ir miesto svečiai. Šį rugsėjį Adelbertas Nedzelskis pasitiko 85-ąjį savo gyvenimo jubiliejų. Dailininką širdingai pasveikino gausus būrys jo kūrybos gerbėjų, Druskininkų savivaldybės mero pavaduotojas Linas Urmanavičius, buvę kolegos, dailininkai, menotyrininkai, bičiuliai, artimieji.

 

 Šį rugsėjį Adelbertas Nedzelskis pasitiko 85-ąjį savo gyvenimo jubiliejų/Roberto Kisieliaus nuotrauka

 

Renginyje parodyta ištrauka iš televizijos laidos „Gyvenimo vėjais“ – apie A. Nedzelskį, jo pirmąją kelionę į Druskininkus, darbus Druskininkuose. Didelę reikšmę A. Nedzelskio gyvenime užima jo kūryba – tapyba, medis, menotyrinis darbas; jis nuo 1965 metų dalyvauja respublikinėse ir grupinėse parodose, surengė asmenines parodas Lietuvoje ir užsienyje. Jo darbų turi įsigiję šalies muziejai, įvairių šalių privatūs kolekcininkai.

Parodoje „Dar čia pat“ eksponuojami 22 autoriaus darbai, visi jie sukurti pastarąją vasarą. Personalinėje parodoje galima pamatyti paveikslų, sukurtų įvairia tematika, tai Druskininkų gamtos vaizdai, peizažai, gėlės, abstrakčios kompozicijos. Parodos autorius džiaugėsi: „Toks malonus užsiėmimas kaip piešimas padeda kasmet sutraukti gausų bičiulių būrį į parodos atidarymą.“

Už nuopelnus saugant, tiriant ir populiarinant M. K. Čiurlionio kūrybinį palikimą bei lietuviškosios kultūros puoselėjimą A. Nedzelskiui Druskininkų savivaldybės taryba 2003-09-19 sprendimu Nr. T1-187 suteikė Druskininkų Garbės piliečio vardą.

Paroda „Dar čia pat“ Druskininkų savivaldybės viešoje bibliotekoje veiks iki spalio 26 d.

 

„Mano Druskininkai“ informacija