Garsi pianistė Guoda Gedvilaitė Velykoms visada grįžta į Lietuvą

Viena žymiausių Lietuvos pianisčių Guoda Gedvilaitė jau daugiau nei dvidešimt metų gyvena Vokietijoje, kurioje baigė Frankfurto prie Maino vaizduojamojo meno aukštąją mokyklą, o dabar ten ir dėsto, aktyviai koncertuoja visoje Europoje. Vis dėlto visas didžiąsias metų šventes lietuvė sutinka gimtuosiuose Druskininkuose. Taip pat ir Velykas, kurios muzikei simbolizuoja tikrą pavasario pradžią.

Į gimtąjį miestą sugrįžusi G. Gedvilaitė balandžio 14 ir 15 dienomis, 19 val. surengs koncertus Druskininkų miesto muziejaus salėje / Rolanos Kunske nuotrauka

„Velykos man – tai spalvų, nuotaikų, šypsenų šventė ir narcizų žydėjimo metas, nuspalvinantis tarp dviejų ežerų esantį Druskininkų Vijūnėlės parką geltonai, – pasakoja pianistė. – Šios Velykos man kiek kitokios nei įprastai – labai darbingos ir kūrybingos, nes liko vos daugiau nei savaitė iki 1-ojo Vilniaus Rotušės Muzikos Festivalio „Žaižaruojančių žiežirbų žaismas“ koncertų. Tai – ilgai brandinta ir pagaliau įgyvendinta mano svajonė, apjungti daug skirtingų muzikos ir meno žanrų ir įspūdingų projektų į vieną didelį renginį – „Menų festivalį“.

Pirmąją Vilniaus Rotušės Muzikos Festivalio programą pianistė pristatys pirmiausia savo gimtajam ir labai mylimam miestui, jo gyventojams, miesto svečiams ir savo gerbėjų bendruomenei. Net du vakarus – balandžio 14 ir 15 dienomis nuo 19 val. – Druskininkų miesto muziejaus salę, skambinant G. Gedvilaitei, užpildys J. S. Bacho muzikos garsai. O ketvirtąją festivalio programą „Valso triumfas“ druskininkiečiai pamatys rugpjūčio mėnesį po atviru dangumi K. Dineikos sveikatingumo parke, jau tradiciniu tapusiame „Klaros Šhuman salone“.

„Sulaukusi Vilniaus Rotušės valdytojo pasiūlymo ir padrąsinimo organizuoti šią jubiliejinę, Vilniaus miestui skirtą Menų šventę, stengiuosi išsiskirti iš kitų renginių, nesudaryti niekam konkurencijos, siūlau naujas, įdomias, originalias idėjas ir muzikines programas. Viliuosi, kad ir šis – naujai jaunas festivalis – suburs, suvienys menus ir žmones, džiugins visus garsų ir nuotaikų visuma. Į Vilniaus Rotušės muzikos festivalio renginius kviečiu visų kartų žmones kartu kurstyti ypatingąjį menų laužą, kad jis niekada neprigestų ir apšviestų mūsų taikią padangę, – pasakojo Guoda. – Vilniaus 700 metų jubiliejui skirtai menų šventei norėjau suburti daug kolegų ir draugų, daug skirtingų muzikos ir meno žanrų, o taip pat – realizuoti ir pristatyti save, kaip daugiabriaunę menininkę ir renginių organizatorę. Labai svajoju ir Druskininkuose kartu su kolegomis sukurti tokį festivalį, jam diriguoti“.

Jau greitai 1-ajame Vilniaus Rotušės Muzikos Festivalyje išgirsite energingosios pianistės G. Gedvilaitės muzikavimą, garsiojo Šv. Kristoforo kamerinio orkestro, išskirtinių dainininkų – operos solistų Joanos Gedmintaitės ir Eimanto Bešėno, mylimų pianisčių Aleksandros Žvirblytės ir Eglės Andrejevaitės, nesutramdomo Motiejaus Bazaro pasirodymus bei Solo teatro aktorės Birutės Mar įtaigų žodį. Kartu su istorinių kostiumų autorės Živilės Baronienės naująja pavasario kolekcija atlikėjai pakvies į publikos pamėgtą „Klaros Šuman saloną“ trumpam „persikelti“ į 19-ąjį amžių ir ten sutikti to laikmečio muzikos genijus.

„Balandžio 18-22 dienomis Vilniaus Rotušėje vyksiantis festivalis išties žaižaruos dar nematytomis žiežirbomis, o penki jo vakarai bus nepaprastai skirtingi ir įspūdingi. Dar viena puiki žinia – visus penkis vakarus po koncertų, jau sutemus, publikos lauks dar viena žibanti staigmena Rotušės aikštėje. Iki žavingų susitikimų!“, – kviečia Guoda.

„Mano Druskininkai“ informacija