Du savaitgalius į Druskininkus kvietė žydinčių narcizų jūra

Narcizų žydėjimo šventė, šiemet pavadinta „Tu ateik į pasimatymą“, į Vijūnėlės parką du savaitgalius iš eilės kvietė ne tik druskininkiečius, bet ir svečius iš Lietuvos bei užsienio pasimėgauti 220 tūkstančių žiedų jūra, žydinčiomis sakuromis ir renginių gausa.

Šventės metu praeivius džiugino parko erdvėse skambėjusi gyva muzika, veikė grožio ir sveikatinimo priemonių, tautodailės ir amatininkų gaminių mugė, renginių dalyviams buvo siūloma įvairiausių pramogų.

Vėlų penktadienio vakarą Vijūnėlės parke pirmą kartą surengtas lauko kino seansas – parodytas V. Aleno filmas „Aukštuomenės klubas“.

Druskininkų gidų grupė „Artelė“ šventės dalyvius džiugino XIX amžiaus inscenizacijomis, į ekskursijas kvietė Druskininkų gidai. Muzikos gerbėjus į gyvos muzikos koncertą pakvietė bardas Mantas Baltrušaitis, aktorius Justas Tertelis dovanojo autorinių dainų programą. Vijūnėlės parke susirinkusius šventės dalyvius sukvietė ir dainuojamosios poezijos popietė, kurioje dalyvavo Viktorija Pranaitytė, Živilė Mackevičiūtė, Tauras Zigmantas, Gedvilė Bendaravičiūtė, Mantė Baranauskaitė, Gintarė Bauerytė bei Aleksandras Makejevas. Žiūrovų dėmesio sulaukė Evita Cololo, Viltės ir Ado elektroninės lietuvių liaudies muzikos programa, akordeono muzikos duetas „Tautinis Aidas“, M. K. Čiurlionio meno mokyklos orkestras, instrumentinis duetas „Music time“. Bare-restorane „Elingas“ lankytojus savo dainomis džiugino Anatolijus Oleinik ir Viktorija Čeplikaitė.

Šventės dalyviai buvo kviečiami į rytinę mankštą kūnui ir sielai, organizatoriai siūlė spalvinti mandalas, kurti EBRU. Į „Sūrią pamoką“ kvietė Druskos karalienė, renginio dalyvių dėmesio sulaukė stalo žaidimų klubo „Board punks“ programa, meninės kūrybinės „Tep šlep“ dirbtuvės, gėlių modeliavimas iš balionų.

Vijūnėlės parke buvo galima gaminti aitvarus su meistru Jonu Duduliu, surengtas burbulų šou su „Burbulų dėde“.

Gamta abu savaitgalius palepino geru oru, tad į Vijūnėlės parką pasigėrėti žydinčių narcizų jūra ir pasimėgauti siūlomomis pramogomis plūdo šimtai druskininkiečių ir miesto svečių. Narcizų žydėjimo šventė – kasmet vis populiaresnė.

Laimos Rekevičienės, Astos Žiurinskienės, Viliaus Rekevičiaus nuotraukos

„Mano Druskininkai“ informacija