„Druskininkų vasarą su M. K. Čiurlioniu“ vainikavo Šiaulių „Dagilėlio“ koncertas

Visi, praėjusio penktadienio vakarą atėję į baigiamąjį XVI tarptautinio menų festivalio „Druskininkų vasara su M. K. Čiurlioniu“ koncertą, patyrė tikrą muzikos šventę. Surengtas koncertas, kuriame dalyvavo plačiai Lietuvoje ir užsienio šalyse pagarsėjęs, vienas ryškiausių chorinio žanro kolektyvų, 12-os tarptautinių konkursų laureatas Šiaulių berniukų ir jaunuolių choras „Dagilėlis“ (meno vadovas ir dirigentas – Remigijus Adomaitis). Šiais metais kolektyvas pelnė „Grand PRIX“ ir absoliučiai geriausio vardą V Lietuvos vaikų ir jaunimo festivalyje-konkurse „Mes Lietuvos vaikai“.

 

 

Festivalio pabaigos koncerte –  tarptautinių konkursų laureatas Šiaulių berniukų ir jaunuolių choras „Dagilėlis“ (choro meno vadovas ir dirigentas – Remigijus Adomaitis, koncertmeisterė – Daiva Šulcaitė)/Ramunės Žilienės nuotrauka

 

Širdingomis žiūrovų šypsenomis ir audringais aplodismentais buvo pasitiktas ir koncerto programos pradžioje pasirodęs druskininkiečių kolektyvas – Juozo Mikolainio vadovaujamas Druskininkų M. K. Čiurlionio meno mokyklos pučiamųjų orkestras. Jauno, dar tik keletą metų gyvuojančio kolektyvo pasirodymas įnešė į festivalio „Druskininkų vasara su M. K. Čiurlioniu“ pabaigos koncertą ypatingo žavesio, o kolektyvo vadovui J. Mikolainiui tiesiog scenoje teko priimti ne tik pučiamųjų orkestrinės muzikos gerbėjų gėles ir padėką, subūrus tokį kolektyvą, bet ir sveikinimus savo jubiliejinės sukakties proga.

Gyvuoja tradicija per baigiamąjį festivalio „Druskininkų vasara su M. K. Čiurlioniu“ koncertą pasveikinti Druskininkų miesto garbės pilietį Adelbertą Nedzelskį, kurio gimtadienis yra tą pačią dieną, kaip ir M. K. Čiurlionio, – rugsėjo 22-ąją.

 

„Grand Spa Lietuva“ salėje „Nemunas“ surengta baigiamoji festivalio „Druskininkų vasara su M. K. Čiurlioniu“ šventė sulaukė gausybės klausytojų/Ramunės Žilienės nuotrauka

 

Šį rugsėjį druskininkiečių mylimas menininkas pasitiko 85-ąjį savo gyvenimo jubiliejų. Lietuvos muzikų rėmimo fondo direktorės Liucijos Stulgienės, festivalio koncertų vedėjo muzikologo Vaclovo Juodpusio ir visos LMRF kūrybinės grupės sveikinimai A. Nedzelskiui buvo palydėti nuoširdžių, gausiai į „Grand SPA Lietuva“ salę susirinkusių druskininkiečių ir kurorto svečių plojimų.

Sveikindamas susirinkusiuosius į festivalio pabaigos koncertą, Druskininkų savivaldybės mero pavaduotojas Linas Urmanavičius padėkojo festivalio organizatoriams, Lietuvos muzikų rėmimo fondui už tai, kad visą vasarą Druskininkuose skambėjo klasikinės muzikos garsai, druskininkiečiai ir kurorto svečiai turėjo galimybę apsilankyti koncertuose ir renginiuose, populiarinančiuose didžiojo Lietuvos menininko M. K. Čiurlionio kūrybą. LMRF direktorė L. Stulgienė pasidžiaugė, kad tradicinis festivalis „Druskininkų vasara su M. K. Čiurlioniu“ yra vertinamas, kaip prasmingas ir reikalingas M. K. Čiurlionio atminimo ir jo kūrybos sklaidos Lietuvoje ir užsienio šalyse pasireiškimas, o Druskininkai kaskart yra atviri, svetingi ir geranoriškai prisideda prie festivalio organizavimo.

 

Parengė Ramunė Žilienė