Druskininkų kurorto šventės eitynėse tūkstančiai skėčių gatvę pavers vilnijančia Lietuvos trispalve

Druskininkų kurorto šventė skelbia vasaros pradžią. Savaitgalį kurorte laukia įspūdingų renginių gausa. Šie metai Lietuvai – ypatingi, todėl šventėje bus daug akimirkų, kurios skirtos Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui.

Druskininkai garsėja visos bendruomenės rengiamomis teatralizuotomis eitynėmis tradicinės Kurorto šventės proga/Laimos Rekevičienės nuotrauka

Jaudinanti vienybės akimirka

 

Vasarą pasitiksime Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečiui skirtomis eitynėmis „GELTONA. ŽALIA. RAUDONA“. Net keli tūkstančiai skėčių M. K. Čiurlionio gatvę pavers įspūdinga vilnijančia Lietuvos trispalve.

Pasak Druskininkų kultūros centro direktorės Rimutės Viniarskaitės, vienas iš svarbiausių akcentų – šventinės eitynės, kai prisistato visos Druskininkų bendruomenės: „Ankstesnėse šventėse kiekviena bendruomenė, įmonė ar kolektyvas siekė, kaip prisistatyti kuo originaliau ir išskirtiniau, o šiais metais mes, visi druskininkiečiai, vieningai susibursime į Lietuvos vėliavą. Manau, kad vienybės akimirka bus ir prasminga, ir jaudinanti.“

Eitynių metu žiūrovai galės stebėti ir įspūdingą reginį – ANBO lakūnų grupės pasirodymą.

Iš karto po eitynių, Pramogų aikštėje, pamatysime Valstybinio dainų ir šokių ansamblio „Lietuva“ ir sunkiojo roko grupės „Thundertale“ programą „Kilkim, broliai, sakalais!“. Net 30 renginių ir šimtai atlikėjų lauks susitikimo su žiūrovais, tad laukia puikus, linksmas ir įdomus savaitgalis.“

 

100 tortų Lietuvai degustacija

 

Projekto „100 tortų Lietuvai“ dalyvių pristatymas ir tortų degustacija bus surengta gegužės 26 d., šeštadienį, 18.00 val., amfiteatre ant Druskonio ežero pakrantės prie Miesto muziejaus.

Druskininkiečiai, kurorto svečiai, visi, ir maži, ir dideli šventės dalyviai galės mėgautis ne tik renginiais ir pramogomis, bet ir geriausių šalies kulinarų ir virtuvės entuziastų pagamintais gardėsiais. Druskininkų kurorto šventę vainikuos ir „100 tortų Lietuvai“ degustacija.

Praėjus 100 dienų nuo oficialiai paminėto Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio, šalies gimtadienis bus švenčiamas Druskininkuose, kur ant Druskonio ežero pakrantės susirinks projekto „100 tortų Lietuvai“ dalyviai. Jie ant savo sukurtų tortų uždegs po gimtadienio žvakutę, kvies jais vaišintis Druskininkų miesto gyventojus bei svečius ir taip užbaigs šimtą dienų vykusį projektą, subūrusį Lietuvos kuriančią, gaminančią, kepančią ir gardėsiams neabejingą bendruomenę. Susirinkusieji į Kurorto šventę bus kviečiami iš arčiau susipažinti su projekto dalyviais, jų tortais bei receptais, o, užpūtus gimtadienio žvakutes, miesto gyventojai ir svečiai turės galimybę paragauti tortų.

 

Ir „Napoleonas“, ir šakotis

 

Projekto iniciatorė, kulinarinio tinklaraščio ir knygų autorė Renata Ničajienė sako labai laukianti artėjančios šventės, kai ji galės kiekvienam asmeniškai padėkoti už palaikymą ir ypatingą dovaną, skirtą visai Lietuvai: „Sumanymas iš karto sulaukė palaikymo: prie projekto prisijungė geriausi Lietuvos virtuvės šefai, tarp jų – Deivydas Praspaliauskas, Justinas Kapkovičius, Tomas Rimydis, Ignas Višinskas, Inga Turminienė, konditerės Rūta Šiušienė, Elžbieta Monkevič, Jekaterina Buldakova, gero maisto tradicijas puoselėjantys restoranai – „Pank’olis“, „Sweet Root“, „Forto dvaras“, „Mykolo 4“ ir kiti, būrys maisto tinklaraštininkų. Pakviesiu savo kraštiečius ir miesto svečius paragauti bendraminčių sukurtų ir į šventę atvežtų tortų. Šimtą dienų gyvenome ypatingomis šventinėmis nuotaikomis. Lietuva nusipelnė, kad jos gimtadienio proga tortus keptų patys geriausi meistrai ir mėgėjai, aistringai gaminantys ir savo kepiniais vaišinantys šeimą, artimuosius, draugus bei visus Lietuvos žmones.“

Į šventę taip pat atvyks garsiausia Latvijos kulinarinių knygų autorė Signe Meirane. Kaimyninėje šalyje 100-mečio proga išleista 100 tortų receptų knyga tapo įkvėpimu organizuoti projektą ir Lietuvoje. Čia jo idėją nuo pat pradžių palaikė Druskininkų miestas, čia vyks ir baigiamasis projekto renginys.

Nuo geriausių Lietuvos virtuvės šefų ir konditerių iki entuziastingų maisto tinklaraštininkų, nuo klasikinio „Napoleono“ ir populiariojo šakočio iki netradicinio silkės ir net mėsos tortų, nuo idėjos, kurią įkvėpė kaimyninės Latvijos valstybės jubiliejui išleista kulinarinė knyga – iki projekto finalo seniausiame Lietuvos kurorte Druskininkuose. Platus, margas, skanus, visos šalies kuriančius, gaminančius, kepančius žmones vienijantis projektas „100 tortų Lietuvai“ – kviečia į 100 tortų Lietuvai degustaciją!

 

Druskininkai kviečia!

 

Susitikimas bibiotekoje. Gegužės 24 dieną, ketvirtadienį, prasidėsiančioje šventėje Druskininkų savivaldybės viešojoje bibliotekoje rengiamas susitikimas su LRT televizijos projekto „Nacionalinė ekspedicija – Nemunu per Lietuvą“ dalyviu ir knygų autoriumi Selemonu Paltanavičiumi.

Parke „Water Inn“. Penktadienį Druskininkiečiai ir kurorto svečiai kviečiami į visai šeimai skirtas varžybas vandens pramogų parke „Water Inn“ ant Alkos tvenkinio.

Lazerių šou. Penktadienį, 18.45 val. Pramogų aikštėje iškilmingai atidarius šventę, visų laukia Valstybinio dainų ir šokių ansamblio „Lietuva“, sunkiojo roko ansamblio „Thundertale“, Lietuvos kariuomenės orkestro ir folkloro atlikėjos Rasos Seros sukurta programa „Kilkim, broliai, sakalais“, aktoriaus Mariaus Jampolskio ir Irūnos koncertas, Druskonio ežero amfiteatre koncertuos „Strings Of Earth“ ir charizmatiškasis Vidas Bareikis. Penktadienio renginius vainikuos lazerių ir fejerverkų šou Druskonio ežero pakrantėje.

Festivaliai, koncertai. Šeštadienį, Druskininkai kviečia pradėti gongų terapija ir rytine mankšta K. Dineikos sveikatingumo parke. Gydyklų parke vyks tarptautinis kulinarinis konkursas „2018 m. BBQ geros valios taurė“. Druskininkiečių ir kurorto svečių laukia bardų festivalis, jaunųjų solistų festivalis-konkursas „Rock in summer“, festivalio „Skamba skamba kankliai“ svečiai, vakaro koncertas.

Mugė, amatai, taudodailė. Visą savaitgalį Druskininkuose šurmuliuos amatų ir tautodailės mugė, į kurią registravosi daugybė dalyvių iš visos Lietuvos.  Mažieji šventės svečiai taip pat turės daug veiklos: jų laukia linksmojo Lagamino pramogos, Muilo burbulų šou su Burbulų dėde, Kakės Makės batutų parkas.

Išsamią šventės programą galite rasti 16-ame šio laikraščio puslapyje ir Druskininkų kultūros centro tinklalapyje.

 

„Mano Druskininkai“ informacija