Druskininkų gimtadieniui tortus kepa jų entuziastai iš visos Lietuvos

Vienas gimtadienis ir daug tortų – taip miesto gimimo dieną jau trečius metus pasitinka Druskininkų kurortas. 227-ojo miesto gimtadienio proga tortų kepėjus iš Lietuvos subūrė Tortų turnyras, kurio „Facebook“ paskyroje iki birželio 18 dienos dar galima atiduoti balsą už labiausiai patikusius tortus. O šį šeštadienį specialiai gimtadieniui tortus keps kurorte veikiančios kavinės, kepyklėlės ir restoranai, kuriuos rasti padės virtualus žemėlapis. Į juos užsuksiantys ir tortus ragausiantys kviečiami nuotraukomis ir įspūdžiais dalintis socialiniuose tinkluose – vienam iš jų atiteks gardi, 100 eurų vertės, dovana.

227-ojo miesto gimtadienio proga tortų kepėjus iš visos Lietuvos subūrė Tortų turnyras, šeštadienį specialiai gimtadieniui tortus keps kurorte veikiančios kavinės, kepyklėlės ir restoranai/„Mano Druskininkai“ archyvo nuotraukos

Pandemija paskatino daugiau žmonių kurti

„Sunku įsivaizduoti gimtadienį be torto – tai neatsiejama šios ypatingos šventės dalis. Kai, švęsdami Druskininkų 225-ąjį gimtadienį, Lietuvai padovanojome 100 tortų, pamatėme, kad ši iniciatyva sudomino daugelį žmonių, turėjo išliekamąją vertę. Šių metų Tortų turnyro tema – Druskininkai. Neabejoju, kad ji įkvėps daugelį profesionalų ir mėgėjų sukurti pačius įdomiausius receptus. Žinau, kad pandemijos metu žmonės, mėgstantys kepti, laiką išnaudojo naudingai ir galėjo daugiau jo skirti žinių tobulinimui, įgūdžių lavinimui. Nedrįsdavę anksčiau pradėti kepti, ėmė lankyti virtualius konditerių kursus, kurti bei dalintis savo pasiekimais socialiniuose tinkluose. O dabar savo sugebėjimus galės pademonstruoti ir Druskininkų Tortų turnyro konkurse“, – sakė Druskininkų savivaldybės meras Ričardas Malinauskas.

„Artėjant vasarai bei mano gimtojo miesto gimtadieniui, ir pernai, ir šiemet sulaukiame klausimų, ar įvyks prieš du metus konditerijos entuziastus subūręs Tortų turnyras. Pernai su liūdesiu turėjome atsisakyti šventės. Šiemet, nors galimybes dar riboja pandemija, šventės nepraleisime. Jaučiame, koks turnyras įdomus tortus kepančiai bendruomenei ir miestui, todėl šiemet pakvietėme visus konditerijos entuziastus – profesionalus ir mėgėjus – dalyvauti virtualiame konkurse ir taip dalintis savo aistra tortų kepimui bei simpatijomis Druskininkams“, – pasakojo kulinarinių knygų ir tinklaraščio „Sezoninė virtuvė“ autorė, Tortų turnyro iniciatorė Renata Ničajienė.

Ir kepantys, ir ragaujantys tortus galės laimėti dovanų

Konkurso laimėtojai bus paskelbti šį šeštadienį Tortų turnyro „Facebook“ paskyroje. Joje iki rytojaus, penktadienio, savo balsą už labiausiai patikusi tortą dar gali atiduoti gerbėjai. Kitą vertinimo dalį sudarys komisijos balsai. Jos nariais šiemet sutiko tapti pirmojo Tortų turnyro nugalėtojas Andrius Zubernis, nuostabius desertus kurianti verslininkė, „Liu Patty“ desertinės įkūrėja, tinklaraštininkė Liucina Rimgailė, maisto tinklaraštininkė, kulinarijos knygų ir publikacijų autorė, konditerinės studijos „Baker street“ Vilniuje šeimininkė Elżbieta Monkiewicz, desertų studijos „Baker street“ įkūrėja Klaipėdoje ir Vilniuje, 2016 m. Kulinarinės olimpiados IKA/Culinary Olympics komandos nugalėtojos narė Valerija Livanova bei šventės „100 tortų Lietuvai“ ir Tortų turnyro iniciatorė, Druskininkuose gimusi ir čia daug laiko praleidžianti Renata Ničajienė. Pirmos vietos laimėtojui atiteks galingas, 1600 vatų variklio ir 45000 apsisukimų per minutę, trintuvas „Bosch VitaBoost“.

Tortų paragauti kviečiami druskininkiečiai ir svečiai

Savaitgalį Druskininkuose veikiančių kavinių, kepyklėlių ir restoranų sukurtų tortų kviečiami paragauti miesto gyventojai ir svečiai. Specialiai gimtadieniui tortus keps prancūziška kepyklėlė „Boulangerie“, kavinė „Laurea“, į geriausių ne tik Druskininkuose, bet ir visoje Lietuvoje restoranų sąrašus ne kartą įtraukti „Velvetti“ ir „Toli toli“, vos prieš mėnesį duris atvėręs restoranas „Tomoko“, pirmasis naminius mėsainius Druskininkuose pasiūlęs restoranas „The House“, midijomis garsėjanti kavinė-restoranas „Bagira“, viešbučio „De Lita“ ir sanatorijos „Upa“ restoranai, „Eglės sanatorijoje“ veikiantis „Žalias sodas“ bei „Druskininkų sveikatinimo ir poilsio centro AQUA“ restoranas. Kiekviename jų šventinio torto gabalėlis kainuos po 3 eurus. Juos ragausiantys miesto gyventojai ir svečiai galės ne tik mėgautis įvairiausiais skoniais, bet ir dalyvauti žaidime. Įkėlę torto nuotrauką į socialinį tinklą „Facebook“ bei pažymėję ją grotažymėmis #druskininkugimtadienis, #tortuturnyras ir #pirmikartai, jo dalyviai galės laimėti 100 eurų vertės kavos gamintojos „Paulig“ dovaną.

Organizatorių informacija