Restoranui „Toli Toli“ – jau dveji

Dvejų metų gimtadienį švenčiantis restoranas „Toli Toli“ šeštadienį į šventinį renginį susirinkusiems svečiams pristatė išplėstą baro ir užkandžių valgiaraštį. Per dvejus metus „Toli Toli“ rado savo lankytoją – tą, kuriam reikia neįprasto patiekalo, išieškoto skonio, jaukaus pabuvimo ir šeimininkų širdies. O nuo šiol šis restoranėlis lankytojams siūlys ne tik gardžių patiekalų. Vakarais čia bus galima pasimėgauti kokteliais ir prie jų derančiais užkandžiais. O šeštadienį į „Toli Toli“ gimtadienį susirinko ištikimiausi lankytojai, draugai ir bičiuliai, kurie restorano įkūrėjai Indrei Armalytei linkėjo klestėjimo, gausių lankytojų ir didelės sėkmės.

„Labai apsidžiaugėme bei pasijutome įvertinti, kad restoranas pateko į į Lietuvos restoranų TOP 60, bet dabar norime patekti į TOP 30. Širdingai stengiamės, kad svečias namo parsineštų ne tik šiltus prisiminimus apie skanų maistą, bet ir nuotaiką, įspūdį, emociją“, – sako Indrė.

– Kokie buvo tie dveji „Toli Toli“ metai Druskininkuose?

– Dveji metai Druskininkuose man buvo kupini kūrybos, savirealizacijos, pamokų, augimo, transformavimosi. Drauge su vis stiprėjančiu restoranu „Toli Toli“ augu ir aš pati. Juk tenka pabuvoti visuose vaidmenyse: nuo svečių aptarnavimo, administravimo iki šefavimo virtuvėje. Įdomu plėsti savo galimybių horizontus. Ir dar be galo gera atsikvėpti kurorto miškuose labai juos įsimylėjau.

– Per dvejų metukų gimtadienį pristatėte išplėstą meniu, naują restorano koncepciją. Kuo džiuginsite druskininkiečius ir miesto svečius?

– Norime tapti vieta, kurioje jauku vakaroti, pabūti su artimais žmonėmis, susiburti šventėms. Papildėme baro lentynas tikrai iškirtiniais, ne taip lengvai randamais, gėrimais, sukūrėme keletą „Toli Toli“ klasikinių kokteilių variacijų, tad kviečiame pasmalsauti, paragauti. Galime pasiūlyti gėrimų degustaciją, kaip šventės atrakciją. Sukūrėme papildomą gausų meniu specialiai svečių susibūrimams – nuo vieno kąsnio užkandėlių iki antrųjų patiekalų ar tortų. Kaip visada, siekiame įpūsti naujų vėjų, pasiūlyti kažką netikėto – juk nepažintų skonių atradimas gali tapti turiningu vakaru ar šventės akcentu.

– Pagrindiniai principai, kurie buvo veiklos pradžioje, nesikeičia – šviežias, kokybiškas maistas, jauki aplinka, artimas bendravimas su klientais?

– Taip, ko nemokam, tai nemokam – taupyti širdies. Jos įdedu, atrinkdama produktus, ruošdama patiekalus, suteikdama „Toli toli“ patalpoms jaukumo savo nuotraukomis, sodindama čia gėles ar pasitikdama svečius. Čia viskas pulsuoja meile tam, ką darau ir apskritai žmogui. Tad ir toliau lauksiu svečiuose lyg pas save namie.

– Ar būta įdomesnių nutikimų per dvejus metus?

– Vienas įdomesnių nutikimų – bičiulių iš svečių šalių – Ninie iš Balio salos ir Amro iš Jordanijos – viešnagė pas mus ir šeimininkavimas mūsų virtuvėje. Man pačiai šios vakaronės buvo labai skanios ir įkvepiančios, norėčiau, kad teminiai vakarai pas mus būtų vis dažnesni.

– Koks patiekalas yra būtent tas, kuriuo Indrė labiausiai didžiuojasi?

– Atidarant „Toli Toli“, pirmiausia norėjome sukurti vietą, kurioje gaminsime maistą lyg namie ir į kurią trauktų sugrįžti lyg pas savus bičiulius į svečius. Be didelių pretenzijų ar ambicijų. Nors tuomet restorano meniu atrodė daug kam neįprastas, bet jis buvo sudėliotas labai organiškai – lyg savaime sugulė kelionėse išragauti patiekalai, iš mamos ar močiutės paveldėti receptai…

Beje, visi patiekalai yra mano kūrybos vaisius. Ir didžiuojuosi jais visais, tačiau turbūt daugiausia liaupsių susilaukia mūsų falafeliai – svečiai nuolat juos giria ir negailėdami skiria pirmąją vietą Lietuvoje. Pamenu, kai tik atsidarius „Toli Toli“, ilgai pasakodavome, kas ta šakšuka, humusas, tikka masala, musaka… Džiaugiuosi, kad per dvejus metus šių patiekalų populiarumas išaugo ir kituose miestuose, tad edukuoti, šviesti prireikia vis rečiau. Didžiuojuosi, kad buvome vieni pirmųjų.

Praėjus dvejiems metams po atidarymo, jaučiamės gerokai paaugę. „Toli Toli“ turi savo ryškų charakterį, nuotaiką, kryptį. Mūsų Vidurio rytų patiekalų pagrindus sudėliojo šefas iš Palestinos. Jau susiformavo gan gausus mus mylinčių svečių ratas – „Toli Toli“ randa ką valgyti ir visavalgiai, ir veganai, ir vegetarai, ir glitimo netoleruojantys ar kitų išskirtinių poreikių turintys žmonės.

Viliaus Rekevičiaus nuotraukos


I. Armalytė: „Siekiame įpūsti naujų vėjų, pasiūlyti kažką netikėto – juk nepažintų skonių atradimas gali tapti turiningu vakaru ar šventės akcentu.“

 

Užsakymo Nr.: MDR-131-03